gunnebodeltaatrium1.jpg

PROJECT  
Dimension 48 – mei 2018
Flexibele en multifunctionele security voor Delta-ziekenhuis

Het Delta-ziekenhuis langs de Triomflaan in Oudergem – naar een ontwerp van ASSAR Architects – is de jongste telg van de ziekenhuisgroep CHIREC. De oplossing met het multifunctionele veiligheidssysteem SMI Server dat in het ziekenhuis werd

veluxsintmaartenlessenaarsdak.jpg

PROJECT  
Dimension 48 – mei 2018
Modulaire lichtstraat straalt positief af op schoolgebeuren

Dankzij de modulaire lichtstraat van VELUX baadt de trappenhal van de Sint-Maarten Middenschool in Beveren in het licht. “Hoewel in het oorspronkelijke ontwerp lichtkoepels waren voorzien, werd er geopteerd voor een lichtstraat van VELUX. De

radisson2feestzaal.jpg

PROJECT  
Dimension 48 – mei 2018
Eigenzinnige, exclusieve vloeren voor Antwerps tophotel

Het Antwerpse hotel Radisson Blu Astrid, gelegen aan het Koningin Astridplein, onderging een grondige metamorfose. Het grootste deel van het beeldbepalende gebouw van de vermaarde architect Michael Graves werd volledig gerenoveerd op verzoek van de

volaoranjebergkeuken002.jpg

PROJECT  
Dimension 48 – mei 2018
Spelen met kleurcontrasten in Gentse penthouse

Op een boogscheut van de Gentse Kouter werd recent een appartementsgebouw grondig gerenoveerd en uitgebreid met een vijfde bouwlaag. In dit luxueus uitgevoerde penthouse contrasteert de donker geborstelde uitvoering van het Vola kraanwerk in de

limepartsmontoyerrecht.jpg

PROJECT  
Dimension 48 – mei 2018
Brussels kantoorgebouw in nieuw, modern jasje

In het hart van de Europese wijk in Brussel is de gerenoveerde voorgevel van het kantoorgebouw Montoyer 25 een echte eyecatcher. De 3D-gevelarchitectuur, ontworpen door A2RC ARCHITECTS, doorbreekt de traditionele look van vele kantoorgebouwen. Het

besouthdaytime.jpg

PROJECT  
Dimension 48 – mei 2018
Zuiderzicht: een nieuwe ster aan de Antwerpse skyline

Een nieuwe woontoren vult binnenkort de Antwerpse skyline aan. Zuiderzicht maakt deel uit van de ontwikkeling Antwerpen Nieuw Zuid, een gloednieuw woongebied tussen de Schelde en het Justitiepaleis. De toren telt 26 verdiepingen en

hormannpsaalrf42glazing.jpg

PROJECT  
Dimension 48 – mei 2018
‘Etalagepoorten’ eyecatcher in vernieuwd garagecomplex

Vorig jaar ondergingen de gebouwen van PSA Retail in Drogenbos een grondige facelift en uitbreiding. Onder dit Franse autoconstructeurslabel ressorteren de merken Peugeot, Citroën en DS. Paradepaardjes van dit vernieuwde garagecomplex zijn de

unilinmdumondeopgeschuurd.jpg

PROJECT  
Dimension 48 – mei 2018
Authentiek decor biedt neutraal canvas voor alle stijlen

Maisons du Monde biedt een uitgebreid scala aan producten aan op het vlak van decoratie en meubilair. Voor de inrichting van de Flagship store in Vertou bij Nantes – waar ook de HQ gevestigd zijn – werd geopteerd voor de UNILIN Evola

eternitgoeszijgevelsbeglaasd.jpg

PROJECT  
Dimension 48 – mei 2018
Strakke ritmiek voor hedendaagse woonschuur

In het Zeeuwse dorp ’s Heer Hendrikskinderen realiseerde Architecten Alliantie uit Goes een hedendaagse woning in een boerderijsetting. Voor de afwerking van gevels en daken ging de voorkeur van de bouwheer en de architect uit naar Eternit New

ducoveurnedoekzonwering.jpg

PROJECT  
Dimension 48 – mei 2018
Bewoners Kastanjedal houden het hoofd koel tijdens de zomer

Voor vzw Katholieke Bejaardenzorg Westhoek trok architectenbureau Favril uit Loppem een markant gebouw met assistentiewoningen op in Veurne. De uitdaging: een ‘ontzorgende’ omgeving met aandacht voor de bewoner, in al zijn facetten, realiseren.

azfoto1.jpg

PROJECT  
Dimension 48 – mei 2018
Doekzonwering voorkomt oververhitting in Huis van Beweging

Op een elegante manier oververhitting in een zorginstelling voorkomen als airconditioning geen optie is? Het kan, zo bewezen Dehullu Architecten en Demaeght Zonwering onlangs met een oplossing van Renson bij het Huis van Beweging. Doekzonwering

001televicizegem.jpg

UW PROJECT IN DE KIJKER  
Dimension 48 – mei 2018
Optimale werkplek voor technologische wereldspeler

Bouwen en herinrichten van kantoorgebouw Televic – Izegem