ventilairuniflexplus69huisje.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 64 – mei 2022
Uniflexplus+ 69 - De nieuwe standaard

Ventilair Group focust sinds 2005 op het aanbod van totaaloplossingen voor ventilatie. Specifiek in de woningbouw is, behalve de ventilatie unit, het luchtverdeelsysteem belangrijk. Daarom introduceerde Ventilair Group in 2008 Uniflexplus+, het eerste UNIverseel FLEXibel luchtverdeelsysteem op de Belgische markt. “Bevraging en werfbezoeken brachten enkele aandachtspunten en uitdagingen aan het licht. De introductie van Uniflexplus+ 69 is een nieuw verhaal met dezelfde originele kwaliteit”, zegt Steven Braekeveldt, Product Manager bij Ventilair Group Belgium.

tweedbrussel09091021.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 64 – mei 2022
Vlotte afwatering op dakterras van nieuwe kantoorgebouw Tweed

In het hart van de Brusselse Zavelwijk springt Tweed meteen in het oog. Dit passieve, modulaire, lichtrijke en ecologische kantoorgebouw is ontworpen door ALTIPLAN° architects, telt twaalf verdiepingen. Op het ruime terras van 260 vierkante meter heb je een uniek en adembenemend zicht op de stad. Voor Tweed leverde ACO Profiline, een efficiënt lineair drainagesysteem dat discreet geïntegreerd is en dat ruimschoots voldoet aan de huidige normen.

deschachtbimpraktischverhaal.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 64 – mei 2022
“Een volledig rioleringsplan in BIM”

Op de markt zijn er bijna uitsluitend merkgebonden BIM (Building Information Modelling)-bibliotheken beschikbaar. Ze blijven evenwel binnen het eigen productgamma. “Deschacht is gestart met bimmen niet omdat we dat per se wilden. Wel omdat we een volledige riolering in BIM wilden kunnen uitwerken. Het Deschacht Revit BIM pakket linkt als enige het sanitaire gedeelte en de wegenis / de riolering”, aldus Filip Roels, BIM Engineer bij Deschacht.


Aquarama trade fair rectangle
homepage5.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 63 – februari 2022
Ingewerkte ventilatiemonden: do’s en don’ts

Het komt soms voor dat de ventielen voor mechanische toevoer of mechanische afvoer ingewerkt worden in het meubilair van de keuken, de badkamer of de toiletten omdat de bouwheer of de ontwerper om esthetische reden een verborgen opstelling wil realiseren. We overlopen enkele do’s en don’ts.

153ngt.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 63 – februari 2022
Magnetische velden rond distributiecabines: nieuwe Code Goede Praktijk

IMEC en NAV hebben een onderzoek uitgevoerd naar magnetische velden rond distributiecabines in- en aanpalend aan gebouwen. Een nieuwe Code Goede Praktijk stelt een aantal maatregelen voorlop die blootstelling daaraan bij omwonenden kunnen verminderen.

berk08hedendaagsewoningbenstraat.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 62 – december 2021
Identieke, halfopen bebouwingen model voor BEN en duurzame insteek

In de Gentse rand werden 2 identieke, halfopen bebouwingen – op een perceel oorspronkelijk bestemd voor open bebouwing – gerealiseerd volgens het BEN-concept. De opsplitsing in 2 kavels past perfect binnen de doelstellingen van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen: stedelijk verdichten en compacter bouwen. Het ontwerp van architect Dirk D’Hondt uit Lokeren voldoet aan quasi alle duurzaamheidsaspecten. Oplossingen van Nathan Systems zoals een Alpha Innotec geothermische warmtepomp en Uponor vloerverwarming passen perfect in het plaatje.


Life Cycles rectangle 2022
geberitacanto.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 62 – december 2021
Een halve eeuw Geberit in België

Precies 50 jaar geleden zette het Zwitserse bedrijf Geberit zijn eerste stappen op de Belgische markt. Door een constante stroom aan innoverende producten groeide het al snel uit tot de toonaangevende leverancier van sanitairtechniek. Essentieel daarbij blijft een sterke band met de klanten, die steeds op de ondersteuning van de fabrikant kunnen rekenen. De meest recente fase in dit verhaal is de verhuis naar het Brixius Businesspark in Meise.

lavbinopticnoir388035512066delabie.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 62 – december 2021
Slim design is meer dan alleen mooi zijn

Elk publiek gebouw heeft sanitair voor klanten en bezoekers. Zo een toiletruimte moet niet alleen schoon en toegankelijk zijn, maar ook comfortabel en aangenaam. Bovendien tonen studies aan dat designproducten een belangrijke invloed hebben op handhygiëne. Goed ontworpen producten motiveren de gebruikers immers om correct gebruik te maken van het sanitair.

ducoduthooevenwicht.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 62 – december 2021
Met architecturale lamellen wordt gevel eyecatcher

Sinds kort is Duthoo, specialist in het leveren van industriële woodcoatings en architecturale woodcoatings, gevestigd op het industrieterrein De Pluim in Zwevegem. Het nieuwe bedrijfsgebouw – ontworpen door het architectenbureau Govaert & Vanhoutte – valt op door zijn strakke aluminium DucoSun Cubic Design lamellen en zijn minimalistische insteek.

sybodelaere16.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 62 – december 2021
Zeezicht en modern comfort dankzij Schlüter-Systems

Bij de renovatie van een appartement in Koksijde stond renovatiespecialist SYBO voor een uitdaging. Op architecturaal vlak moest er zoveel mogelijk ruimte gecreëerd worden, met een maximaal zicht op zee. Tegelijk wilde de opdrachtgever een comfortabel en flexibel verwarmingssysteem, evenwel binnen de beperkingen van de VME. Het Schlüter-Ditra-Heat systeem van elektrische vloerverwarming bracht uitkomst.

axaltaversluysensor1chroomlook.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 62 – december 2021
Iconische architectuur op Oosteroever in Oostende

Met de Ensor Tower I op de Oosteroever site – de eerste van 2 gelijknamige woontorens – krijgt Oostende een nieuwe iconische landmark. De woontoren – een ontwerp van EL Architects en Versluys Groep – maakt deel uit van een nieuwe trendy stadswijk in de historische haven. De aluminium gevelcassettes en de afgeronde hoeken, afgewerkt in een door Axalta voor dit project ontwikkelde poederlak (‘Ensor Tower Chrome’) geven het geheel een internationaal cachet.

arluardooievoorgevel.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 62 – december 2021
Landmark van formaat voor specialist in ‘Opening Doors’

Voor de nieuwe habitat van specialist in ‘Opening Doors’ Arlu werd een bestaand gebouw langs de E403 in Ardooie – een ontwerp uit 2015 met een oppervlakte van 6.000 m² – uitgebreid met 22.000 m² productieruimte, inclusief kantoren. De nieuwe voorgevel, een ontwerp van Binst Architects, deels transparant opgebouwd, kreeg de typische messing kleur, heel erg in voor deurbeslag, de core business van het bedrijf.