berk08hedendaagsewoningbenstraat.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 62 – december 2021
Identieke, halfopen bebouwingen model voor BEN en duurzame insteek

In de Gentse rand werden 2 identieke, halfopen bebouwingen – op een perceel oorspronkelijk bestemd voor open bebouwing – gerealiseerd volgens het BEN-concept. De opsplitsing in 2 kavels past perfect binnen de doelstellingen van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen: stedelijk verdichten en compacter bouwen. Het ontwerp van architect Dirk D’Hondt uit Lokeren voldoet aan quasi alle duurzaamheidsaspecten. Oplossingen van Nathan Systems zoals een Alpha Innotec geothermische warmtepomp en Uponor vloerverwarming passen perfect in het plaatje.

geberitacanto.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 62 – december 2021
Een halve eeuw Geberit in België

Precies 50 jaar geleden zette het Zwitserse bedrijf Geberit zijn eerste stappen op de Belgische markt. Door een constante stroom aan innoverende producten groeide het al snel uit tot de toonaangevende leverancier van sanitairtechniek. Essentieel daarbij blijft een sterke band met de klanten, die steeds op de ondersteuning van de fabrikant kunnen rekenen. De meest recente fase in dit verhaal is de verhuis naar het Brixius Businesspark in Meise.

lavbinopticnoir388035512066delabie.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 62 – december 2021
Slim design is meer dan alleen mooi zijn

Elk publiek gebouw heeft sanitair voor klanten en bezoekers. Zo een toiletruimte moet niet alleen schoon en toegankelijk zijn, maar ook comfortabel en aangenaam. Bovendien tonen studies aan dat designproducten een belangrijke invloed hebben op handhygiëne. Goed ontworpen producten motiveren de gebruikers immers om correct gebruik te maken van het sanitair.

ducoduthooevenwicht.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 62 – december 2021
Met architecturale lamellen wordt gevel eyecatcher

Sinds kort is Duthoo, specialist in het leveren van industriële woodcoatings en architecturale woodcoatings, gevestigd op het industrieterrein De Pluim in Zwevegem. Het nieuwe bedrijfsgebouw – ontworpen door het architectenbureau Govaert & Vanhoutte – valt op door zijn strakke aluminium DucoSun Cubic Design lamellen en zijn minimalistische insteek.

sybodelaere16.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 62 – december 2021
Zeezicht en modern comfort dankzij Schlüter-Systems

Bij de renovatie van een appartement in Koksijde stond renovatiespecialist SYBO voor een uitdaging. Op architecturaal vlak moest er zoveel mogelijk ruimte gecreëerd worden, met een maximaal zicht op zee. Tegelijk wilde de opdrachtgever een comfortabel en flexibel verwarmingssysteem, evenwel binnen de beperkingen van de VME. Het Schlüter-Ditra-Heat systeem van elektrische vloerverwarming bracht uitkomst.

axaltaversluysensor1chroomlook.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 62 – december 2021
Iconische architectuur op Oosteroever in Oostende

Met de Ensor Tower I op de Oosteroever site – de eerste van 2 gelijknamige woontorens – krijgt Oostende een nieuwe iconische landmark. De woontoren – een ontwerp van EL Architects en Versluys Groep – maakt deel uit van een nieuwe trendy stadswijk in de historische haven. De aluminium gevelcassettes en de afgeronde hoeken, afgewerkt in een door Axalta voor dit project ontwikkelde poederlak (‘Ensor Tower Chrome’) geven het geheel een internationaal cachet.

arluardooievoorgevel.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 62 – december 2021
Landmark van formaat voor specialist in ‘Opening Doors’

Voor de nieuwe habitat van specialist in ‘Opening Doors’ Arlu werd een bestaand gebouw langs de E403 in Ardooie – een ontwerp uit 2015 met een oppervlakte van 6.000 m² – uitgebreid met 22.000 m² productieruimte, inclusief kantoren. De nieuwe voorgevel, een ontwerp van Binst Architects, deels transparant opgebouwd, kreeg de typische messing kleur, heel erg in voor deurbeslag, de core business van het bedrijf.

schellelektronisch1.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 61 – september 2021
Mogelijkheden van elektronisch kraanwerk benutten

Elektronisch kraanwerk is al tientallen jaren op de markt. Met de opkomst van intelligente systemen zijn de mogelijkheden ervan nog groter geworden. Nochtans zien we nog een zekere terughoudendheid tegenover elektronische toepassingen. Kraanwerkfabrikant Schell ziet dat als een gemiste kans. Intelligent kraanwerk garandeert een goede drinkwaterhygiëne, en bespaart op werkingskosten.

ventilairuniflexslangdiameter.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 60 – mei 2021
Economisch en zorgeloos ventileren aan 2.5 m/s

In 2010 bracht Ventilair Group als pionier het universeel flexibel luchtverdeelsysteem Uniflexplus+ voor ventilatie op de markt. Het zorgt voor een correcte toe- en afvoer van ventilatielucht – zowel voor systeem C als systeem D. Door de steeds strenger wordende eisen en met oog op de toekomst ontwikkelde Ventilair Group een nieuwe slangdiameter, waarmee het ventileren met een luchtsnelheid van 2.5 m/s mogelijk maakt.

elektriciteitscabine.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 59 – februari 2021
Ongewenste straling van distributiecabines? Zo los je het op.

IMEC en NAV werken samen aan een onderzoek naar de blootstelling aan magnetische velden van distributiecabines in en aanpalend aan gebouwen. Hoe kunnen we de impact daarvan op omwonenden verminderen?

lavhotelalguibinoptichaut.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 58 – november 2020
Gewoontes doorbreken in openbare toiletten

Vaste gewoontes zijn moeilijk te doorbreken, maar de laatste tijd hebben we onze benadering van zoiets simpels als handwassen moeten herzien. Het huidige advies om de verspreiding van ziektekiemen te helpen voorkomen, heeft ons veel bewuster gemaakt

whatsappimage20190625at1635182.jpeg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 58 – november 2020
Totaalservice van Nathan

De introductie van moderne verwarmingstechnieken, zoals warmtepompen, heeft het ontwerp van een woning er een stuk complexer op gemaakt. Om architecten te helpen het bos nog door de bomen te zien, biedt Nathan een totaalservice. Op basis van de