vanmarckelabinteractievetekentafel.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 69 – september 2023
Tinder voor badkamers

De coronamaatregelen hebben de shift naar online winkelen een stevige duw in de rug gegeven. Geen enkele sector is er immuun voor, ook niet de sanitairtoonzaal. Groothandel Van Marcke anticipeert op deze ontwikkeling met de opening van het Van Marcke Lab: een volledig digitale showroom in hartje Antwerpen. Hier kunnen eindklanten hun badkamer ontwerpen aan de hand van performante digitale instrumenten.

ducohowestbruggegevel.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 69 – september 2023
Howest Campus Brugge gaat voor esthetische, duurzame zonwering

Het nieuwe gevelconcept van Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) Campus Brugge, gelegen aan het Stationsgebouw, hield rekening met optimale natuurlijke lichtinval en het tegengaan van oververhitting. Bouwheer en architect opteerden voor zonwering in de vorm van DucoSun Cubic lamellen.

axor30myedition.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 69 – september 2023
Individualisering door design

Dertig jaar geleden introduceerde Hansgrohe het merk AXOR. Hiermee wilde de fabrikant een specifiek aanbod voor het topsegment creëren met design als sleutelwoord. In de afgelopen dertig jaar werkte AXOR samen met klinkende namen zoals Philippe Starck of Antonio Citterio. Gezien het belang van individualisering in de badkamer toeneemt, speelt AXOR hierop in door de keuzemogelijkheden uit te breiden. Misschien het beste voorbeeld hiervan is de MyEdition reeks, waar de bovenplaat van de kraan kan worden gepersonaliseerd. Met AXOR Signature gaat de fabrikant nog een stap verder. Dit is een service waarmee standaardproducten kunnen aangepast worden aan individuele wensen. Zo kan de klant zijn kraanwerk afstemmen op zijn allerindividueelste smaak.


Ursus juni-sept 2023
daikinhenry1.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 69 – september 2023
Twee warmtepompen van Daikin voor een eengezinswoning in Henegouwen

Pierre Henry is de eigenaar van een eengezinswoning in Rèves, ten noorden van Charleroi, in de provincie Henegouwen. Het huis is een onlangs voltooide nieuwbouwwoning. Bureau 2G uit Nijvel heeft de architectuur voor zijn rekening genomen en de firma Air Evolution uit Charleroi zorgde voor de installatie. Om het comfort van verwarming, airco en sanitair warm water te verzekeren, kozen de aannemers voor een doordachte keuze in de nieuwbouw: een lucht/water-warmtepomp voor de vloerverwarming en de productie van sanitair warm water, en een lucht/lucht-warmtepomp voor de airconditioning van de woonkamer en slaapkamers. Daikin leverde de units.

rensonrenovatieberchemanouktaeymansinterieurarchitect.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 68 – mei 2023
Gezond en comfortabel wonen in een trendy gerenoveerde rijwoning

Een rijhuis in de gezellige drukte van Antwerpen-Berchem, het oog van een ontwerpster opgeleid als architecte en een open blik om ingrijpende werken uit te voeren. Daarmee boetseerde Anouk Taeymans haar eigen nieuwe gezinswoning tot een aantrekkelijke, comfortabele en gezonde thuis. Bij deze totaalrenovatie stond Renson garant voor een gezond, aangenaam binnenklimaat en een goede nachtrust.

solidoragristovanalleformaten.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 68 – mei 2023
Stabiel en duurzaam terras voor nieuw kantoorgebouw Agristo

Recent realiseerde Alheembouw het nieuwe hoofdkantoor van producent van diepgevroren aardappelproducten Agristo in Wielsbeke. Dit project zet in op een integrale benadering van duurzaamheid – bouwtechnisch én sociaal – en heeft de ambitie om een BREEAM Excellent gebouw te zijn. SOLIDOR terrasdragers, in combinatie met het Structusol aluminium draagsysteem, geven het uitgestrekte terras op verdieping +1 een zeer stabiele onderstructuur.

greendealcirculairbouwen.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 67 – maart 2023
Colruyt Group werkt aan haar circulair patrimonium

“Colruyt Group is één groot bouwhuis”, zegt Mathias Steels, verantwoordelijke voor het in-house tekenbureau. “Jaarlijks hebben we een vijftigtal grotere bouwprojecten van een miljoen euro en meer op de capaciteitsplanning.” De bouwsector is echter volop in beweging. Het moet efficiënter, duurzamer. “Wij onderzoeken nieuwe materialen en procédés en experimenteren daarbij ook met biologische reststromen, urban mining en het hergebruik van materialen om de kringloop te sluiten”, zegt Hilde Carens, Projectleider Duurzame Bouwmaterialen. “Tegen 2050 gaan we naar een circulair patrimonium.”

bdwschluter5616526796169439695n.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 66 – november 2022
Strakke afwerking op keienbed met Schlüter-Systems producten

Bij de aanleg van een zwembad wilde de klant een bijzonder strak uitzicht, zonder goten of afvoer. Firma BDW Projects vond hiervoor een oplossing dankzij een systeem van Schlüter-Systems waarbij de tegels op een keienbed of split worden gelegd. De voegen worden open gelaten tot 3mm, zodat het water kan infiltreren doorheen het keien- of splitbed op de Schlüter-systems TROBA drainagemat. Zo kunnen de tegels perfect vlak gelegd worden. Het resultaat is een strakke afwerking, zonder enige storende elementen. Om gelijke voegen te garanderen, is er ook het bijpassende voegkruisje beschikbaar van 3 mm breedte. Hierbij kunnen er twee hulpstukken op elkaar worden gezet tot een hoogte van 30 mm.

demoarchitectenfixscreenartofliving01.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 66 – november 2022
Screens beheersen zonlicht dat donkere architectuur openbreekt

Op Domein Hoogveld te Zedelgem kocht Tom Commeyne in 2017 één van de voormalige gebouwen. Hij gaf deze klassieke Vlaamse langgevelhoeve een ingrijpende renovatie. Met Demo+ Architecten onder de arm werd volop gekozen voor het openwerken van de donkere architectuur. De grote raampartijen zorgen voor optimale daglichtinval in ‘Woning C’ terwijl de Renson Fixscreen zonwering de warmtebeheersing voor zijn rekening nam.

2022idealgennaio29254bis.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 66 – november 2022
Eindeloze mogelijkheden voor het alledaagse

De nieuwe collectie bestaat uit drie verschillende aanbiedingen: i.life B, S en A, elk met hun eigen designkarakter en kenmerken, maar allemaal gemaakt met dezelfde filosofie in gedachten – het bieden van toegankelijke en uitstekende oplossingen voor het dagelijks leven. De drie series worden aangevuld met verschillende bad- en doucheproducten.

urfinoazablackdelabie.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 66 – november 2022
Stijlvol zwart sanitair

Zwart is een onmiskenbare trendkleur, en het is dan ook niet te verwonderen dat deze kleur steeds meer opduikt in sanitaire ruimtes. Dit geldt zowel voor de privé-badkamer als voor (semi-)openbaar sanitair. Tenslotte blijven bezoekerstoiletten zo’n beetje het visitekaartje van de organisatie of het bedrijf. Een verzorgde en stijlvolle inrichting is dan een must. Delabie,specialist in openbaar sanitair, speelt hierop in met een hele reeks componenten in elegant en trendy zwart. Tegelijk moeten ze in kwaliteit niet onderdoen voor de overige producten van Delabie: onderhoudsvriendelijkheid, betrouwbaarheid en robuustheid zijn gegarandeerd.

geberitmeiseaquacleanexperiencecentermeradim.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 65 – september 2022
“Inspireren, adviseren en knowhow delen creëert meer toegevoegde waarde”

51 jaar geleden zette Geberit haar eerste stappen op de Belgische markt. Inmiddels kon de Zwitserse fabrikant uitgroeien tot marktleider in de wereld van sanitaire producten. Geberit kijkt echter naar de toekomst en steeds meer naar de eindgebruiker. De recente verhuizing naar een nieuw gebouw in het Brixius Business Park in Meise past perfect in dit plaatje. “Geberit is altijd op zoek naar toegevoegde waarde”, aldus José Wyns, algemeen directeur.