corporateshoot53.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 71 – februari 2024
Innovaties in ventilatie met warmteterugwinning

Ventilatie is een noodzaak in goed geïsoleerde woningen, zoveel is duidelijk. Maar hoe leg je een zuinige en goed werkende installatie aan? Wie daarop het antwoord weet, is Ventilair Group, een specialist in ventilatiesystemen voor woningen en kleine utiliteiten. De redactie sprak met Steven Braekeveldt van Ventilair Group en Michael Dillen van installatiebedrijf Dillen over innoverende ontwikkelingen op het vlak van ventilatie met warmteterugwinning.

aad01191.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 70 – november 2023
AXOR ShowerComposition, waar innovatie en design elkaar ontmoeten   

De douche is een intieme ruimte die flexibel en aanpasbaar moet zijn aan de individuele behoefte. Voor het AXOR ShowerComposition-gamma dat hier volledig op inspeelt, werkte het merk opnieuw samen met een van haar designers: Philippe Starck. Al lang geen onbekende meer in designwereld en een ware visionair en pionier.

schellsws.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 70 – november 2023
World Future Award voor Schell

Onder het motto “The Future is Now” bekronen de World Future Awards de meest toekomstgerichte producten en diensten in verschillende categorieën. Het SWS systeem voor digitaal waterbeheer van Schell kreeg een prijs in de categorie Health and Wellness. Dit bevestigt de positie van Schell als innovatief bedrijf op het vlak van sanitairtechniek.

ithodaalderopbinnenklimaat1.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 70 – november 2023
Volledig ontzorgen van A tot Z 

Christophe Debrabander is een ware ambassadeur voor Itho Daalderop. Hij werkte zelf als architect, maar koos een vijftal jaren geleden voor de fabrikant. Nu adviseert hij architecten, ontwikkelaars en studiebureaus, zodat die de toestellen van Itho Daalderop op een zo rendabele en ecologisch mogelijke manier kunnen installeren. 

moltoduonotelaar.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 70 – november 2023
Een meubel voor elke situatie

Molto, de eigen collectie badkamermeubels van groothandel Desco, staat voor veelzijdigheid. De reeks omvat tal van afmetingen, varianten, types wastafelmeubels... dat alles in een kleurenpalet dat in de meeste badkamers past. De individuele elementen laten zich vlot combineren tot een comfortabele opstelling naar wens. Desco heeft nu het assortiment nogmaals uitgebreid met twee nieuwe tinten: eik gold en notelaar.

img3659.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 70 – november 2023
Totaaloplossingen voor renovatie van installaties

De Centrale Werkplaatsen van de NMBS in Mechelen hebben een speciale plaats in de Belgische spoorweggeschiedenis. De allereerste spoorlijn op het Europese continent liep namelijk van Brussel naar Mechelen, en al in 1836 werd besloten om aan het station van Mechelen ook werkplaatsen voor spoormaterieel te bouwen. Dat maakt de Mechelse vestiging meteen de oudste in haar soort op het continent. Op dit ogenblik zijn het de belangrijkste Centrale Werkplaatsen van de NMBS, en worden ze onder meer gebruikt voor de modernisering van het reizigersmaterieel.

lavaeroportblocmir510203.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 70 – november 2023
Strakke en functionele wastafelcombinaties

Wie als bedrijf of organisatie een goede indruk wil nalaten op de bezoeker, moet ook aan een verzorgde sanitaire ruimte denken. We zien dan ook meer en meer designsanitair in openbare of semi-openbare toiletten, dikwijls in trendy zwart. Maar design mag niet ten koste gaan van functionaliteit en gebruiksgemak. Delabie, de specialist in sanitair voor openbare ruimtes, heeft daarvoor een passend antwoord met producten die voldoen aan de hoge eisen die we gewoon zijn van de fabrikant, maar die tegelijk een elegante toets in de ruimte brengen.

vanmarckelabinteractievetekentafel.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 69 – september 2023
Tinder voor badkamers

De coronamaatregelen hebben de shift naar online winkelen een stevige duw in de rug gegeven. Geen enkele sector is er immuun voor, ook niet de sanitairtoonzaal. Groothandel Van Marcke anticipeert op deze ontwikkeling met de opening van het Van Marcke Lab: een volledig digitale showroom in hartje Antwerpen. Hier kunnen eindklanten hun badkamer ontwerpen aan de hand van performante digitale instrumenten.

ducohowestbruggegevel.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 69 – september 2023
Howest Campus Brugge gaat voor esthetische, duurzame zonwering

Het nieuwe gevelconcept van Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) Campus Brugge, gelegen aan het Stationsgebouw, hield rekening met optimale natuurlijke lichtinval en het tegengaan van oververhitting. Bouwheer en architect opteerden voor zonwering in de vorm van DucoSun Cubic lamellen.

axor30myedition.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 69 – september 2023
Individualisering door design

Dertig jaar geleden introduceerde Hansgrohe het merk AXOR. Hiermee wilde de fabrikant een specifiek aanbod voor het topsegment creëren met design als sleutelwoord. In de afgelopen dertig jaar werkte AXOR samen met klinkende namen zoals Philippe Starck of Antonio Citterio. Gezien het belang van individualisering in de badkamer toeneemt, speelt AXOR hierop in door de keuzemogelijkheden uit te breiden. Misschien het beste voorbeeld hiervan is de MyEdition reeks, waar de bovenplaat van de kraan kan worden gepersonaliseerd. Met AXOR Signature gaat de fabrikant nog een stap verder. Dit is een service waarmee standaardproducten kunnen aangepast worden aan individuele wensen. Zo kan de klant zijn kraanwerk afstemmen op zijn allerindividueelste smaak.

daikinhenry1.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 69 – september 2023
Twee warmtepompen van Daikin voor een eengezinswoning in Henegouwen

Pierre Henry is de eigenaar van een eengezinswoning in Rèves, ten noorden van Charleroi, in de provincie Henegouwen. Het huis is een onlangs voltooide nieuwbouwwoning. Bureau 2G uit Nijvel heeft de architectuur voor zijn rekening genomen en de firma Air Evolution uit Charleroi zorgde voor de installatie. Om het comfort van verwarming, airco en sanitair warm water te verzekeren, kozen de aannemers voor een doordachte keuze in de nieuwbouw: een lucht/water-warmtepomp voor de vloerverwarming en de productie van sanitair warm water, en een lucht/lucht-warmtepomp voor de airconditioning van de woonkamer en slaapkamers. Daikin leverde de units.

rensonrenovatieberchemanouktaeymansinterieurarchitect.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 68 – mei 2023
Gezond en comfortabel wonen in een trendy gerenoveerde rijwoning

Een rijhuis in de gezellige drukte van Antwerpen-Berchem, het oog van een ontwerpster opgeleid als architecte en een open blik om ingrijpende werken uit te voeren. Daarmee boetseerde Anouk Taeymans haar eigen nieuwe gezinswoning tot een aantrekkelijke, comfortabele en gezonde thuis. Bij deze totaalrenovatie stond Renson garant voor een gezond, aangenaam binnenklimaat en een goede nachtrust.