alexpaardjuul1.jpg

ARCHITOUR  
Dimension 72 – mei 2024
ATELIER VENS VANBELLE

Het kleinschalig oeuvre van ATELIER VENS VANBELLE neemt een bijzondere plek in het Vlaamse architectuurlandschap in.

holocaustmonument.jpg

ARCHITOUR  
Dimension 71 – februari 2024
Berlin Mahnmal

Kogelinslagen in gevels, bovengrondse bunkers en hier en daar nog een stukje Berlijnse muur. In Berlijn vind je overal sporen terug van de Tweede Wereldoorlog en de naoorlogse opsplitsing van de stad. De Duitse overheid gaat op een omzichtige manier met het verleden om door sporen doelbewust zichtbaar te laten of te maken, als een gedenkplaats die aan iets herinnert waarvan we hopen dat het niet meer zal gebeuren. De Duitsers hebben er een woord voor: ‘Mahnmal’, in tegenstelling tot ‘Denkmal’, een monument dat bedoeld is om iets glorieus te herdenken.

godshuis.jpg

ARCHITOUR  
Dimension 70 – november 2023
Callebaut Architecten

Het werk van Callebaut Architecten staat nooit op zichzelf, altijd gaan ze aan de slag met bestaand patrimonium, vaak gebeurt dit in teamverband. Het verzoenen van oud en nieuw betekent ook het verzoenen van verschillende zienswijzen, waardoor een gelaagd resultaat ontstaat.


Aquarama trade fair rectangle 2024
gashouders1.jpg

ARCHITOUR  
Dimension 68 – mei 2023
Architour: B-architecten

In deze reeks bezoeken we samen met architecten een aantal van hun projecten om inzicht te krijgen in hun architectuurpraktijk. Deze keer bezoeken we diverse projecten van B-architecten.

01emielclaus3.jpg

ARCHITOUR  
Dimension 67 – maart 2023
Architour: Perneel Osten architecten

In deze reeks bezoeken we samen met architecten een aantal van hun projecten om inzicht te krijgen in hun architectuurpraktijk. Deze keer neemt Carmen Osten ons mee langs enkele ontwerpen die ze samen met Lore Perneel realiseerde.

p5woningvh2.jpg

ARCHITOUR  
Dimension 66 – november 2022
Architour: op stap met Jan Vanweert van dhoore_vanweert architecten

In deze reeks bezoeken we samen met architecten een aantal van hun projecten om inzicht te krijgen in hun architectuurpraktijk. Voor deze editie gaan we op stap met Jan Vanweert van dhoore_vanweert architecten.

blauwehuis2.jpg

ARCHITOUR  
Dimension 65 – september 2022
BEL architecten

In deze nieuwe reeks bezoeken we samen met architecten een aantal van hun projecten om inzicht te krijgen in hun architectuurpraktijk. Jeroen Beerten van BEL architecten bijt de spits af.