heimtextil1.jpg

EVENTS  
Dimension 66 – november 2022
Back on track: Heimtextil 2023 vaart sterke internationale koers

Na de succesvolle eenmalige zomereditie die van 21 t.e.m. 24 juni dit jaar op het beursterrein van Frankfurt heeft plaatsgevonden, houdt Heimtextil volgend jaar opnieuw haar vertrouwde datum begin januari aan om de wereldwijde textielsector te verwelkomen. Tal van nationale maar vooral internationale keyplayers staan van 10 t.e.m. 13 januari 2023 te popelen om de vele nieuwsgierige bezoekers uitgebreid kennis te laten maken met hun producten en innovaties. De beurs wordt steeds internationaler wat zich vertaalt in niet minder dan 2.200 geregistreerde exposanten komende uit maar liefst 50 verschillende landen.

dsc0480.jpg

EVENTS  
Dimension 66 – november 2022
Waterbewust bouwen onder de loep

Over de relatie tussen de waterproblematiek en onze (dicht)bebouwde omgeving bestaat inmiddels geen twijfel meer. Tegelijk schuilt er in onze gebouwen echter ook een groot potentieel om de weerbaarheid tegen droogte en overstromingen te verhogen. Tijdens de infosessie van Vlario op Aquarama Trade Fair kwamen alvast een aantal mogelijkheden, opportuniteiten en – hoe kan het ook anders – drempels aan bod.

dimglasstecpreview2022exposanten.jpg

EVENTS  
Dimension 65 – september 2022
Discover again the world of glass

Van 20 tot 23 september 2022 opent Messe Düsseldorf opnieuw de deuren voor glasstec, de voornaamste vakbeurs voor glasproductie, verwerkings-technologieën en nieuwe glasproducten. De Benelux-preview ging door in de Gentse vestiging van glasproducent Eastman/Solutia Europe, één van de exposanten op glasstec. Gevolgd door een bezoek aan de Ghelamco Arena waar Eastman glastoepassingen deel uitmaken van het interieur.

dim65lightbuilding2022previewernstigenongeveinsd.jpg

EVENTS  
Dimension 65 – september 2022
Trends voor de herfst-editie van Light + Building 2022

Ambitieuze klimaatdoelstellingen, duurzame grondstoffen en doorgedreven digitalisering. Hoe verhouden deze drie thema’s zich tot de trends op de herfst-editie van Light + Building – die van 2 tot 6 oktober 2022 plaats vindt in Messe Frankfurt? Van sensueel en fantasierijk over ernstig en ongeveinsd tot oordeelkundig en eminent.

atf5.jpg

EVENTS  
Dimension 65 – september 2022
Aquarama Trade Fair verzamelt kennis rond waterbewust bouwen

Op 20 oktober 2022 vindt in de Brabanthal naar goede gewoonte Aquarama Trade Fair plaats. Onder watertechnologiebedrijven, drinkwatermaatschappijen en onderzoekers is de vakbeurs inmiddels al zeventien jaar een vaste, jaarlijkse afspraak, maar ook architecten en bouwprofessionals hebben er alle baat bij om dit jaar naar Leuven af te zakken. Zowel op de beursvloer als tijdens het inhoudelijke seminarieprogramma wordt immers sterk gefocust op waterbewust bouwen.

dim65batimat2022previewbezoekers.jpg

EVENTS  
Dimension 65 – september 2022
BATIMAT pakt uit met Low Carbon Construction Space

Met de splinternieuwe Low Carbon Construction Space focust BATIMAT 2022, de bouwvakbeurs van RX France, voor de eerste keer op nieuwe oplossingen voor de koolstofneutraliteit van gebouwen. De expositie zal worden aangevuld met specifieke conferenties, een themaparcours en demonstraties. Voor deze vakbeurs, die plaatsvindt van 3 tot 6 oktober, lanceert BATIMAT nu reeds informatietools (podcasts, witboeken …) op Batiadvisor en Batiradio.

awo0486web.jpg

EVENTS  
Dimension 64 – mei 2022
Eerste ARCHITECT@WORK Brussel focust op Future-Proof

Elke ARCHITECT@WORK wordt georganiseerd onder een vast thema en dat wordt niet anders voor de allereerste editie van het event in Brussel, dat door de pandemie twee jaar later plaatsvindt dan oorspronkelijk gepland. Op 1 en 2 juni 2022 staat in Tour & Taxis voor de bezoekende (interieur)architecten ‘Future-Proof’ centraal.

20200228batibouwbypepsphotography1.jpg

EVENTS  
Dimension 64 – mei 2022
Batibouw keert terug

Na een digitale editie in 2021 keert Batibouw terug als volwaardige fysieke beurs in de zomer van 2022. De verschuiving naar de latere datum was ingegeven door de coronamaatregelen, die het praktisch ondoenbaar maakten om de beurs in de vertrouwde periode te laten doorgaan. De organisatie was echter vastbesloten om opnieuw een fysieke editie te houden, zodra de omstandigheden het toelieten. Zoals Frédéric François van beursorganisator Fisa het uitdrukte: “Batibouw was het laatste grote evenement voor de lockdown en de coronabeperkingen. We hielden eraan om opnieuw het eerste evenement te zijn zodra de beperkingen werden opgeheven.”

schneiderelectric.jpg

EVENTS  
Dimension 61 – september 2021
Bouwsector mee op de sneltrein van de digitalisering

Tijdens een virtueel rondetafelgesprek zochten enkele belangrijke spelers uit de bouwsector antwoorden op de vraag “Wat is de impact van de digitalisering op de bouw- en woonsector?” De digitalisering heeft een enorme invloed op de werkprocessen, de consumenten en de human resources bij bedrijven. De COVID-19-crisis heeft deze transformatie nog versneld.

belgie2.jpg

EVENTS  
Dimension 61 – september 2021
Biennale Architettura 2021 – How Will We Live Together?

De Architectuurbiënnale van Venetië opende in mei eindelijk de deuren. Het Belgisch Paviljoen vormt één van de absolute hoogtepunten. Het is één van de weinige architecturale antwoorden op de centrale vraag “How Will We Live Together” van curator Hashim Sarkis die er te zien zijn.

pastorijstraatbilzenegi_2.jpg

EVENTS  
Dimension 60 – mei 2021
Vijf trends voor woningbouw anno 2021

Dat corona sinds maart vorig jaar ook de bouwsector tekent, behoeft geen uitleg. Terugblikken op de onvermijdelijke bouwstop en vertragingen uit de eerste lockdown heeft echter weinig zin; het is zaak om vooruit te kijken. De pandemie heeft er immers voor gezorgd dat de Belg anders is gaan wonen, en dat vergt aanpassingen van bouwers en ontwerpers. Tijdens de Mediadagen Bouwen & Wonen sprokkelde marketingbureau UPR enkele inzichten en oplossingen.

rensonpolyclosefixscreenminimal1.jpg

EVENTS  
Dimension 55 – februari 2020
Vijftien jaar pionieren in windvaste buitendoekzonwering

Op Polyclose 2020 heeft Renson het 15-jarige bestaan van zijn Fixscreen-doekzonwering gevierd. In 2005 was het innovatiegedreven familiebedrijf daarmee pionier in windvaste doekzonwering op de markt. De Fixscreen van vandaag bouwt voort op de