230621kampc2.jpg

EVENTS  
Dimension 69 – september 2023
Alternatieve watervoorziening in de praktijk

Hoe kunnen individuele en collectieve innovatieve technologieën de weerbaarheid van onze bebouwde omgeving tegen droogte en waterschaarste verbeteren? Dat is de vraag die Buildwise, Embuild Vlaanderen, NAV, Vlakwa en VLARIO zich in het kader van het VLAIO COOCK-project Waterbewust Bouwen stellen. Tijdens een tussentijdse studiedag in Kamp C bleek alvast een belangrijke rol weggelegd voor verhoogd hergebruik van niet alleen regen-, maar ook grijs water.

carton1232.jpg

EVENTS  
Dimension 69 – september 2023
Architectuurbiënnale Venetië

De Architectuurbiënnale van Venetië richt zich deze keer op Afrika en de Afrikaanse diaspora. Een complexe tentoonstelling zonder de usual supects dus, maar ook architectuur op zich blijft wat achterwege.

awkortrijk2023previewoverzichtsfoto.jpg

EVENTS  
Dimension 68 – mei 2023
ARCHITECT@WORK Kortrijk met focus op Super Skin

Op 11 en 12 mei 2023 vindt de elfde editie van ARCHITECT@WORK Kortrijk plaats. Ditmaal focust het totaalevenement voor de voorschrijfwereld in Kortrijk Xpo – waaraan 284 exposanten deelnemen – op het thema Super Skin. “Naast buitenschil en binnenafwerkingen gaat Super Skin evenzeer over innovatieve materialen, systemen en processen die extreem resistent, super isolerend en zeer flexibel zijn”, zegt Anne-Laure Van de Ginste, Exhibition Manager.


Ursus juni-sept 2023
ish2023dimalghansgrohexevolos.jpg

EVENTS  
Dimension 68 – mei 2023
ISH 2023 pakt uit met duurzame innovaties

Van 13 tot en met 17 maart vond in de Messe Frankfurt de internationale HVAC-vakbeurs ISH 2023 plaats. Het motto van deze editie – waar zowel energietechniek (ISH Energy) als sanitair en installatietechniek (ISH Water) aan bod komen – was ‘Oplossingen voor een duurzame toekomst’. Een summier overzicht van voorname innovaties in de wereld van sanitair en badkamer.

20200228batibouwbypepsphotography12.jpg

EVENTS  
Dimension 67 – maart 2023
De schildpad krijgt een duurzame kant

Na alle problemen door corona is Batibouw terug op zijn vertrouwde tijdstip en zijn vertrouwde plek. De organisatie heeft deze nieuwe start aangegrepen om de beurs aan te passen aan de huidige noden. Batibouw 2023 wordt dus compacter en duurzamer. Ook de beursbeleving evolueert: de kandidaat-bouwer wordt in de media overstelpt met informatie; Batibouw wil daarom een leidraad bieden. De nadruk ligt meer dan ooit op beleving en inspiratie.

buildwise2.jpg

EVENTS  
Dimension 67 – maart 2023
Van WTCB naar Buildwise

Het WTCB, voluit Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor de Bouw, is sinds de oprichting in 1959 de kennisinstelling bij uitstek voor de bouwsector. Al van bij de start had de organisatie het doel om innovatie in de bouw te bevorderen. Dat laatste is meer dan ooit nodig, zeker gezien de uitdagingen waar we voor staan, zoals een krappere arbeidsmarkt en de energiecrisis. Het centrum wil het voortouw nemen als innovatiepartner voor de sector. Om die dynamiek in de verf te zetten werd voor een nieuwe naam gekozen: Buildwise. Tevens werd verhuisd naar een gloednieuw hoofdkantoor in Zaventem. Dat omvat een experience center, waar bedrijven kennis kunnen maken met digitale technieken voor de bouw.

20190310111101.jpg

EVENTS  
Dimension 67 – maart 2023
Ontmoetingsplaats voor de sector

Als het digitale experiment van ISH 2021 iets geleerd heeft, dan is het wel dat een virtuele vakbeurs geen volwaardig alternatief kan zijn voor een fysiek evenement. De beursorganisatie is dan ook erg tevreden dat ISH, de grootste HVAC-beurs ter wereld, weer kan doorgaan op haar vertrouwde plek in de beursgebouwen van Frankfurt. Bovendien komt deze beurs meer dan ooit gelegen: door de dubbele uitdaging van de energiecrisis en de energietransitie is er nood aan een ontmoetingsplaats voor de sector om van gedachten te wisselen over innovaties en oplossingen. ISH wil dan ook haar functie als forum ten volle waarmaken.

heimtextil1.jpg

EVENTS  
Dimension 66 – november 2022
Back on track: Heimtextil 2023 vaart sterke internationale koers

Na de succesvolle eenmalige zomereditie die van 21 t.e.m. 24 juni dit jaar op het beursterrein van Frankfurt heeft plaatsgevonden, houdt Heimtextil volgend jaar opnieuw haar vertrouwde datum begin januari aan om de wereldwijde textielsector te verwelkomen. Tal van nationale maar vooral internationale keyplayers staan van 10 t.e.m. 13 januari 2023 te popelen om de vele nieuwsgierige bezoekers uitgebreid kennis te laten maken met hun producten en innovaties. De beurs wordt steeds internationaler wat zich vertaalt in niet minder dan 2.200 geregistreerde exposanten komende uit maar liefst 50 verschillende landen.

dsc0480.jpg

EVENTS  
Dimension 66 – november 2022
Waterbewust bouwen onder de loep

Over de relatie tussen de waterproblematiek en onze (dicht)bebouwde omgeving bestaat inmiddels geen twijfel meer. Tegelijk schuilt er in onze gebouwen echter ook een groot potentieel om de weerbaarheid tegen droogte en overstromingen te verhogen. Tijdens de infosessie van Vlario op Aquarama Trade Fair kwamen alvast een aantal mogelijkheden, opportuniteiten en – hoe kan het ook anders – drempels aan bod.

dimglasstecpreview2022exposanten.jpg

EVENTS  
Dimension 65 – september 2022
Discover again the world of glass

Van 20 tot 23 september 2022 opent Messe Düsseldorf opnieuw de deuren voor glasstec, de voornaamste vakbeurs voor glasproductie, verwerkings-technologieën en nieuwe glasproducten. De Benelux-preview ging door in de Gentse vestiging van glasproducent Eastman/Solutia Europe, één van de exposanten op glasstec. Gevolgd door een bezoek aan de Ghelamco Arena waar Eastman glastoepassingen deel uitmaken van het interieur.

dim65lightbuilding2022previewernstigenongeveinsd.jpg

EVENTS  
Dimension 65 – september 2022
Trends voor de herfst-editie van Light + Building 2022

Ambitieuze klimaatdoelstellingen, duurzame grondstoffen en doorgedreven digitalisering. Hoe verhouden deze drie thema’s zich tot de trends op de herfst-editie van Light + Building – die van 2 tot 6 oktober 2022 plaats vindt in Messe Frankfurt? Van sensueel en fantasierijk over ernstig en ongeveinsd tot oordeelkundig en eminent.

atf5.jpg

EVENTS  
Dimension 65 – september 2022
Aquarama Trade Fair verzamelt kennis rond waterbewust bouwen

Op 20 oktober 2022 vindt in de Brabanthal naar goede gewoonte Aquarama Trade Fair plaats. Onder watertechnologiebedrijven, drinkwatermaatschappijen en onderzoekers is de vakbeurs inmiddels al zeventien jaar een vaste, jaarlijkse afspraak, maar ook architecten en bouwprofessionals hebben er alle baat bij om dit jaar naar Leuven af te zakken. Zowel op de beursvloer als tijdens het inhoudelijke seminarieprogramma wordt immers sterk gefocust op waterbewust bouwen.