batibouw10.jpg

EVENTS  
Dimension 71 – februari 2024
Afspraak op Brussels Expo

Met de thema’s betaalbaar wonen en duurzaam verbouwen zet Batibouw tijdens haar 65ste verjaardag actuele bouw- en verbouwtopics op de agenda. Meer dan 350 exposanten geven een unieke inkijk in de bouw- en verbouwsector en  professioneel advies bij een bouw- of renovatieproject. 

lb2024previewdesignplaza.jpg

EVENTS  
Dimension 71 – februari 2024
Elektrificatie is de motor van Light+Building 2024

Van 3 tot 8 maart 2024 vindt in Frankfurt am Main opnieuw Light+Building plaats. De tweejaarlijkse, internationale vakbeurs covert het volledige spectrum van slimme lichttechnologie tot toekomstgerichte home & building technology. Het motto voor deze editie – die meer dan 2.000 exposanten telt – is ‘Be Electrified’. Elektrificatie is de hoeksteen voor een grotere duurzaamheid. De topthema’s zijn, naast ‘Sustainability’, ‘Connectivity’ en ‘Work + Living’. Rond Design Plaza zijn er tal van nieuwe initiatieven.

dimvanmarckedesignthinkersreserve.jpg

EVENTS  
Dimension 70 – november 2023
‘Design Thinking’ rond de badkamer van morgen

Na de verwelkoming door CEO Caroline Van Marcke opende het event met een krachtige keynote-lezing van Matteo Fiorini, professor aan het European Institute of Design in Milaan en medeoprichter van Studio LYS. Bekend om zijn bijdragen als art director, product- en interieurdesign voor internationaal gerenommeerde merken, sprak hij over het belang van de natuur en de uitdagingen op het gebied van klimaatverandering en hoe deze elementen zijn ontwerpproces en de vormgeving van kraanwerk hebben beïnvloed. Daarna hadden de Productmanagers van Axor het over de “badkamer van de toekomst”. Ze toonden o.m. creatieve en innovatieve oplossingen op het gebied van waterbesparing.

e4639.jpg

EVENTS  
Dimension 70 – november 2023
InterSolution kwart groter

Al 12 edities lang is InterSolution de netwerk- en vakbeurs voor de solarbranche in de Benelux bij uitstek. Op 17 en 18 januari is het opnieuw verzamelen geblazen in Flanders Expo in Gent. Op 10.000 m2 beursoppervlakte, overzichtelijk geconcentreerd in één hal, zullen vooraanstaande leveranciers hun innovaties voorstellen op het vlak van zonnepanelen, zonnecellen, omvormers, batterijen, montagesystemen en gerelateerde producten. Toegang is voorbehouden voor professionals na gratis online registratie.

dimheimtextil2024previewgeeloranje.jpg

EVENTS  
Dimension 70 – november 2023
Join the WOW @ Heimtextil 2024

Van 9 tot 12 januari 2024 vindt in de Messe Frankfurt opnieuw Heimtextil plaats. Thema is ditmaal New Sensitivity. Drie trends tonen ons de weg naar een meer sensitieve textielbranche: de plantgebaseerde productie van textiel, de ondersteuning van textiel cycli door middel van technologie, en het bio-engineered gebruik van natuurlijke ingrediënten. Kers op de Heimtextil-taart wordt de Future Materials vitrine over regeneratieve materialen en designs.

230621kampc2.jpg

EVENTS  
Dimension 69 – september 2023
Alternatieve watervoorziening in de praktijk

Hoe kunnen individuele en collectieve innovatieve technologieën de weerbaarheid van onze bebouwde omgeving tegen droogte en waterschaarste verbeteren? Dat is de vraag die Buildwise, Embuild Vlaanderen, NAV, Vlakwa en VLARIO zich in het kader van het VLAIO COOCK-project Waterbewust Bouwen stellen. Tijdens een tussentijdse studiedag in Kamp C bleek alvast een belangrijke rol weggelegd voor verhoogd hergebruik van niet alleen regen-, maar ook grijs water.

carton1232.jpg

EVENTS  
Dimension 69 – september 2023
Architectuurbiënnale Venetië

De Architectuurbiënnale van Venetië richt zich deze keer op Afrika en de Afrikaanse diaspora. Een complexe tentoonstelling zonder de usual supects dus, maar ook architectuur op zich blijft wat achterwege.

awkortrijk2023previewoverzichtsfoto.jpg

EVENTS  
Dimension 68 – mei 2023
ARCHITECT@WORK Kortrijk met focus op Super Skin

Op 11 en 12 mei 2023 vindt de elfde editie van ARCHITECT@WORK Kortrijk plaats. Ditmaal focust het totaalevenement voor de voorschrijfwereld in Kortrijk Xpo – waaraan 284 exposanten deelnemen – op het thema Super Skin. “Naast buitenschil en binnenafwerkingen gaat Super Skin evenzeer over innovatieve materialen, systemen en processen die extreem resistent, super isolerend en zeer flexibel zijn”, zegt Anne-Laure Van de Ginste, Exhibition Manager.

ish2023dimalghansgrohexevolos.jpg

EVENTS  
Dimension 68 – mei 2023
ISH 2023 pakt uit met duurzame innovaties

Van 13 tot en met 17 maart vond in de Messe Frankfurt de internationale HVAC-vakbeurs ISH 2023 plaats. Het motto van deze editie – waar zowel energietechniek (ISH Energy) als sanitair en installatietechniek (ISH Water) aan bod komen – was ‘Oplossingen voor een duurzame toekomst’. Een summier overzicht van voorname innovaties in de wereld van sanitair en badkamer.

20200228batibouwbypepsphotography12.jpg

EVENTS  
Dimension 67 – maart 2023
De schildpad krijgt een duurzame kant

Na alle problemen door corona is Batibouw terug op zijn vertrouwde tijdstip en zijn vertrouwde plek. De organisatie heeft deze nieuwe start aangegrepen om de beurs aan te passen aan de huidige noden. Batibouw 2023 wordt dus compacter en duurzamer. Ook de beursbeleving evolueert: de kandidaat-bouwer wordt in de media overstelpt met informatie; Batibouw wil daarom een leidraad bieden. De nadruk ligt meer dan ooit op beleving en inspiratie.

buildwise2.jpg

EVENTS  
Dimension 67 – maart 2023
Van WTCB naar Buildwise

Het WTCB, voluit Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor de Bouw, is sinds de oprichting in 1959 de kennisinstelling bij uitstek voor de bouwsector. Al van bij de start had de organisatie het doel om innovatie in de bouw te bevorderen. Dat laatste is meer dan ooit nodig, zeker gezien de uitdagingen waar we voor staan, zoals een krappere arbeidsmarkt en de energiecrisis. Het centrum wil het voortouw nemen als innovatiepartner voor de sector. Om die dynamiek in de verf te zetten werd voor een nieuwe naam gekozen: Buildwise. Tevens werd verhuisd naar een gloednieuw hoofdkantoor in Zaventem. Dat omvat een experience center, waar bedrijven kennis kunnen maken met digitale technieken voor de bouw.

20190310111101.jpg

EVENTS  
Dimension 67 – maart 2023
Ontmoetingsplaats voor de sector

Als het digitale experiment van ISH 2021 iets geleerd heeft, dan is het wel dat een virtuele vakbeurs geen volwaardig alternatief kan zijn voor een fysiek evenement. De beursorganisatie is dan ook erg tevreden dat ISH, de grootste HVAC-beurs ter wereld, weer kan doorgaan op haar vertrouwde plek in de beursgebouwen van Frankfurt. Bovendien komt deze beurs meer dan ooit gelegen: door de dubbele uitdaging van de energiecrisis en de energietransitie is er nood aan een ontmoetingsplaats voor de sector om van gedachten te wisselen over innovaties en oplossingen. ISH wil dan ook haar functie als forum ten volle waarmaken.