hoofdfotocklaasverdru.jpg

TOOLS & BEROEPSPRAKTIJK  
Dimension 61 – september 2021
BIM: standaardisatie nodig om beloftes waar te maken

Ontbrekende puzzelstukken beletten ons tot op heden om BIM als sector écht te omarmen en de beloftes op grote schaal waar te maken. Zo is er een sterke nood aan een verbindend element tussen fabrikanten en bouwprofessionals. Een belangrijk deel van de oplossing is het TODW (“The Open Digital World”) standaardisatie-initiatief.

pexelslaurieshaw804392.jpg

TOOLS & BEROEPSPRAKTIJK  
Dimension 60 – mei 2021
Wanneer geldt het gereduceerd btw-tarief voor renovatie?

Terwijl het gunsttarief van 6% btw voor sloop en heropbouw op het gehele Belgische grondgebied toepassing vindt, zien (voormalige) bouwheren zich steeds vaker geconfronteerd met een herkwalificatie van hun renovatie en, bijgevolg, een herziening van de btw-voet van 6% naar 21%. Een ongelukkige situatie, die vraagt naar duidelijkheid inzake de voorwaarden voor het gereduceerd tarief bij renovatie.

protectjb2018030003.jpg

TOOLS & BEROEPSPRAKTIJK  
Dimension 59 – februari 2021
MyProtect faciliteert verzekeringsadministratie architect

De afschaffing van de verzekeringsplicht voorzien in de wet Laruelle van 2006 en de invoering van de verzekeringsverplichting ‘tienjarige woningbouw’ en deze voor alle dienstverleners in de bouwsector heeft ook de administratie voor de architect aanzienlijk gewijzigd. Met MyProtect reikt verzekeraar Protect de architect een tool aan die het beheer van zijn of haar verzekeringsadministratie vereenvoudigt.


Trilux rectangle september 2021