huisvdbruggeling.jpg

PROJECT  
Dimension 49 – september 2018
Optimaal wandeltraject voor blinden en slechtzienden

Een combinatie van een schoonloopzone en een gidssysteem in de inkomhal zorgt ervoor dat ook mensen met een visuele beperking vlot de weg vinden naar het administratief centrum ‘Huis van de Bruggeling’. Meteen een primeur voor de Benelux.

triflexdeschildenbinnenhoven.jpg

PROJECT  
Dimension 49 – september 2018
Duurzame woonterrassen voor ‘De Schilden’

Voor De Schilden, een residentieel-commercieel project van de Antwerpse projectontwikkelaar CIP nv, werkte de bouwheer met de THV Rapp+Rapp Falconhoven, waarin het Amsterdamse architectenbureau Rapp+Rapp samen met het multidisciplinair ontwerpbureau

armstrongaurubisplafondtegels1.jpg

PROJECT  
Dimension 49 – september 2018
Akoestisch comfort in elke kantoorruimte, groot of klein

Naar een ontwerp van GDesign Architecten nam koperproducent AURUBIS Belgium een nieuw, visueel aantrekkelijk kantoorgebouw aan de Olense Watertorenstraat in gebruik. Aan de buitenzijde werden de gevels afgewerkt met koperkleurige kokers die

equitonealechttotaalbeeld.jpg

PROJECT  
Dimension 49 – september 2018
Gevelplaat met karakter voor De Groene School

Langs de Bloeistraat in het Anderlechtse Neerpede maakte het bouwvallige gebouw van De Groene School plaats voor een passiefschool met verdubbelde capaciteit. De kleine bouwzone stelde architectenbureau OSK-AR architecten voor meerdere uitdagingen.

kalfort1.jpg

PROJECT  
Dimension 49 – september 2018
Maximaal speelcomfort voor kinderen Twinkelveld

Recent werd een deel van de speelplaats van de Vrije Lagere School Twinkelveld in Kalfort-Puurs uitgerust met een moderne overkapping met gebogen dakstructuur van BOzARC. Een pareltje van hedendaags design in aluminium dat perfect aansluit bij het

moasanekkerpoolopengebouw.jpg

PROJECT  
Dimension 49 – september 2018
Duurzame keramische geveltegels integreren Nekkerpool in groene omgeving

Het Mechelse recreatiedomein De Nekker werd uitgebreid met een modern en duurzaam zwembadencomplex. Het ontwerp van het Nederlandse VenhoevenCS architecture+urbanism, dat voor de uitvoering samenwerkte met het Belgische B2AI, geeft het domein een

skyluxvamkoepels_2.jpg

PROJECT  
Dimension 49 – september 2018
Duurzaam daglicht voor logistiek modelproject

Van Marcke investeert in een hyperduurzaam distributiecentrum in de transportzone LAR-Zuid in de Kortrijkse regio. Dit distributiecentrum ‘Excellent Distribution tot Customers’ (EDC) – een ontwerp van AAVO Architects – zal focussen op

wesdrongen006hr.jpg

PROJECT  
Dimension 48 – mei 2018
De abstractie van een huis als uitstalraam

WE-S architecten ontwierp een designwinkel die de banaliteit van de steenweg overstijgt.

daikinproximusbasaltlava1.jpg

PROJECT  
Dimension 48 – mei 2018
Kantoorgebouw combineert optimale flexibiliteit en comfortgevoel

Op vraag van Group MC ontwierp Jamaer architecten langs de Hasseltse Herkenrodesingel een multifunctioneel tijdloos gebouw waarbij de flexibiliteit centraal staat en het E-peil veel lager is dan de huidige eisen. Op vraag van de toekomstige huurders

geberitgisfoto1.JPG

PROJECT  
Dimension 48 – mei 2018
De voordelen van voorwandsystemen

Hoewel voorwandsystemen tal van voordelen bieden, blijven de mogelijkheden nog vaak onderbenut. Met het GIS-systeem timmert Geberit echter aan de weg. Het project van 70 assistentiewoningen op de Voortmansite in Gent bewijst hoe het systeem een

gunnebodeltaatrium1.jpg

PROJECT  
Dimension 48 – mei 2018
Flexibele en multifunctionele security voor Delta-ziekenhuis

Het Delta-ziekenhuis langs de Triomflaan in Oudergem – naar een ontwerp van ASSAR Architects – is de jongste telg van de ziekenhuisgroep CHIREC. De oplossing met het multifunctionele veiligheidssysteem SMI Server dat in het ziekenhuis werd

veluxsintmaartenlessenaarsdak.jpg

PROJECT  
Dimension 48 – mei 2018
Modulaire lichtstraat straalt positief af op schoolgebeuren

Dankzij de modulaire lichtstraat van VELUX baadt de trappenhal van de Sint-Maarten Middenschool in Beveren in het licht. “Hoewel in het oorspronkelijke ontwerp lichtkoepels waren voorzien, werd er geopteerd voor een lichtstraat van VELUX. De