engelssurfacerosskopfmirumodulariteit.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 70 – november 2023
Ontwerp een modulaire designbalie in solid surface

Als exclusief invoerder en verdeler van verschillende premium Solid Surface merken in ons land blijft Engels Surfaces zijn productaanbod diversifiëren. Nu gaat de solid surface specialist uit Malle een stapje verder in zijn samenwerking met Rosskopf + Partner. Deze pionier in solid surface materialen werkt al jaren samen met toparchitecten zoals Thomas Vietzke & Jens Borstelmann. Het resultaat mag er zijn: de Miru® modulaire designbalies. Vakmanschap ontmoet architectuur.

kreonspitsherstalvektron.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 69 – september 2023
Villawoning met een opmerkelijke dualiteit

In de geïndustrialiseerde Luikse regio werd een ruime, hedendaagse villawoning midden een dichtbebouwde omgeving gerealiseerd. Het ontwerp van architectenbureau Luc Spits Architecture en de oplossingen van kreon zorgen voor een subtiel evenwicht tussen de materialen, gebruikt voor de massieve bolster aan de buitenzijde en het zachte interieur aan de binnenzijde van de woning.

room3300dpitwv2.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 68 – mei 2023
Meticuleus maatwerk in solid surface wastafels

Vraagt een project om hygiënische en onderhoudsvriendelijke maatwerkwastafels, dan wordt er al snel aan solid surface gedacht. Het materiaal laat namelijk niet alleen toe om uit één stuk gegoten wastafels te produceren, in talrijke kleuren en designs, maar tevens om scherpe hoeken en bijgevolg vuilophopingen te vermijden. Met Varicor breidt Engels Surfaces de mogelijkheden evenwel nog verder uit.

kreonwabipillar300600structuur1.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 68 – mei 2023
Identieke detaillering en design voor kreon verlichting in- en outdoor

Hedendaagse verlichting is niet alleen een kwestie van binnenshuis maar ook van buitenshuis. wabi pillar van kreon, een bollard voor residentiële paden, heeft een zwarte, rechthoekige vorm met een asymmetrische, naar beneden gerichte, LED-optiek met hoog rendement die het grondvlak verlicht. Detaillering en design komen terug in de kreon tegenhangers voor binnen zoals kreon aplis 60, een productgamma van ronde inbouwspots.

kinnarpsbeschutwonenantwerpengebouw.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 68 – mei 2023
Laagdrempelig en huiselijk onthaal in Godhuis Van der Biest

Aan de Falconrui 51 in Antwerpen zijn de nieuwe kantoren van Beschut Wonen Antwerpen gevestigd. In dit gerestaureerde Godhuis Van der Biest, door het OCMW ter beschikking gesteld, kan Beschut Wonen Antwerpen haar werking verder ontwikkelen. Met gedeelde creativiteit en enthousiasme slaagden de welzijnsvereniging en Kinnarps er in van deze statische werkomgeving een dynamische en flexibele werkplek te maken.

tarkettdimtourdessooriginendessoretrace1.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 67 – maart 2023
Duurzaamheid in de genen: vloeren made to be remade

In haar fabriek in Dendermonde produceert Tarkett het tapijt met de laagste circulaire CO2-uitstoot van Europa. Met haar productassortiment en duurzaamheidsbeleid – getuigen de nieuwe DESSO Origin Retrace & Recharge collecties met stijlvol design en het Re-Use programma – engageert Tarkett zich nog verder.

arluwzctourentaxisatypisch.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 67 – maart 2023
Sanitair comfort voor residenten WZC Tour & Taxis

Evenwijdig aan de Gare Maritime op de Tour & Taxis site in Brussel staan 5 hoge torengebouwen op een rij. Het gebouw langs de Picardstraat is het WZC Tour & Taxis van Anima. “Dit WZC is architecturaal vrij atypisch in ons patrimonium: hoog, zij het zeer compact (50 x 30 m) met een kleine ecologische footprint”, aldus Luc Devolder van Anima. Ook in dit WZC van de groep werden de sanitaire cellen in de kamers uitgerust met het Argenta invisidoor SDX hoekschuifdeursysteem van Arlu.

kreonrestofinefleurbasisverlichting.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 66 – november 2022
Subtiele en sobere fine lighting voor resto Fine Fleur

Het Antwerpse fine dining resto Fine Fleur is gelegen naast het exclusieve boutique hotel Botanic Sanctuary in de Lange Gasthuisstraat. Het restaurant van sterrenchefs Thomas Diepersloot en Jacob-Jan Boerma op deze 15e- eeuwse oude prachtige kloostersite heeft een strakke en moderne uitstraling, zij het subtiel verlicht, met een decoratieve kreon touch.

kronospandimthecubegebouw.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 66 – november 2022
Prefab maatwerk voor Utrechtse landmark The Cube

Met een getrapt daklandschap en 2 hoogte-accenten van 50 meter vormt het studentenwooncomplex The Cube een landmark in het centrum van de Utrechtse wijk Overvecht. Het ontwerp van het architectenbureau Team V uit Amsterdam zorgde voor wijkvernieuwing onder het credo ‘Healthy Urban Living’. Kronospan kon snel en flexibel de benodigde 15.000 m² gemelamineerde spaanplaten met HPL koppeling uit de Kronodesign collectie leveren.

enscape20220222124416.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 65 – september 2022
Desco plant logistiek centrum

Desco, de vooraanstaande groothandel in sanitair, verwarming en installatiemateriaal, investeert in de toekomst. Vandaag is de voorraad van de firma nog verdeeld over drie magazijnen op drie locaties. Binnenkort moet daar verandering in komen. Eind dit jaar wordt er immers gestart met de bouw van een gloednieuw logistiek centrum vlakbij de huidige hoofdzetel in Wijnegem. Hier zal alle voorraad geconcentreerd worden. Bovendien zal het nieuwe gebouw een visitekaartje worden voor de groothandel. Allen Zimmerman van architectenbureau Wilma Wastiau lichtte voor ons het concept toe.

abgr001.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 65 – september 2022
Hoevecomplex krijgt geest van de plek terug

In de groene gordel rond Kortrijk werd een verbouwde hoeve volgens de genius loci volledig herbouwd tot een moderne woonhoeve met authentieke accenten. Architect Glenn Reynaert van het gelijknamige architectenbureau (ABGR) uit Diksmuide herstelde niet enkel de geest van de plek, maar ook de zichtassen en de natuurlijke flow. Het tijdloze Vola kraanwerk past naadloos in het architecturale concept.

alano1402sp2kkcover2copy.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 64 – mei 2022
Alano, flexibel concept van elegant design

Met een porseleinen tablet van 1,40 meter heeft de nieuwe badkamercollectie van Desco meteen een primeur beet. Alano is dan ook het resultaat van een samenwerking met de Italiaanse keramiekmeester Catalano. “Interieurfans krijgen alle ruimte om hun badkamer praktisch in te richten. Met degelijke en budgetvriendelijke materialen met een antibacteriële werking, daar is steeds meer vraag naar”, vertelt productmanager Kris Dens bij Desco.