arlularocheardenneautrementdecoratieve.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 61 – september 2021
Deurkadersysteem gaat naadloos op in elke interieurwand

In het kleine dorpje Hives vlakbij La Roche-en-Ardenne startte vorig jaar het gastenverblijf ‘Ardenne Autrement’, een ontwerp van architectenbureau HP-Architecture. Van kamer naar kamer maak je er een reis doorheen de seizoenen. Het Argenta Invisidoor deurkadersysteem laat er de binnendeuren, telkens afgewerkt met een andere houtsoort, naadloos opgaan in de wanden.

descoborgxonyx20003.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 61 – september 2021
Design en maatwerk kan ook in zorgcollectiviteiten

In Sint-Katelijne-Waver bouwt zorginstelling Borgerstein aan een nieuwe toekomst. Er worden vier nieuwe gebouwen voor gehandicapten- en ouderenzorg opgetrokken. Bij de inrichting van de patiëntenkamers was o.m. de sanitaire inrichting een aandachtspunt. Het Mechelse installatiebedrijf Van Hoey – vooral gespecialiseerd in sanitaire installaties in de zorgsector en openbare gebouwen – installeerde er de hygiënische XonYX wastafeltabletten van Desco.

volabasilaalterbadkamercopyrightgiuliafrigerio.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 61 – september 2021
Warme herfstkleuren in het bos

In de Aalterse bossen fungeerde een archetypische chalet tot voor kort als vakantiewoning. Gecharmeerd door de inplanting en het vakantiegevoel beslisten de nieuwe eigenaars het bestaande chaletvolume te bewaren en te laten uitdeinen in een ritmiek van daken. Met als accent een warme goudkleur die o.m. terugkomt in de voorgevel, de raamprofielen en het Vola-kraanwerk.


Dorken rectangle september 2021
dsc045047edit.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 61 – september 2021
Een keukentoren à la carte in solid surface

Met meer dan 100 kleuren, structuren en kwaliteitsmerken zoals AVONITE, GETACORE en Hi-MACS is Engels Surfaces uitgegroeid tot de solid surface specialist in ons land. Samen met de bekende ontwerper Axel Enthoven en de Knokse interieurspecialist De Maatwerker boetseerden zij de in Avonite afgewerkte Kitchen Tower. Deze stapelt de gewenste keukenfuncties op amper 83x83 cm.

kinnarpsthenewofficewerkomgeving.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 60 – mei 2021
Terug naar de natuurkleuren voor The New Office

We hebben het de voorbije jaren allemaal gemerkt: we trekken steeds meer de natuur in. Deze aantrekkingskracht wordt ook biofilie genoemd, letterlijk vertaald “de liefde voor het leven”. Maar waar komt deze drang vandaan? En heeft dat ook invloed op de manier waarop we gebouwen gaan inrichten. Tijdens een Kinnarps-webinar gingen experten dieper in op dit trending topic.

ldgafb1.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 60 – mei 2021
Groene wanden ter verbetering van het akoestische binnen- en buitenklimaat

Groene bouwelementen (bv. daken, wanden en schermen) worden alsmaar vaker toegepast in een duurzame stadsontwikkeling. Ze dragen onder meer bij tot een betere luchtkwaliteit, beperken de klimaatopwarming, zorgen voor extra waterbuffering en verhogen de stedelijke biodiversiteit. Daarnaast kunnen ze ook ingezet worden om het akoestische binnen- en buitenklimaat te verbeteren.


Trilux rectangle september 2021
kreonvanzonaplis.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 60 – mei 2021
Duurzaam licht en comfort tegen de laagst mogelijke energiekost

Recent nam horecagroothandel Van Zon een future-proof gebouw voor logistiek, opslag en kantoren in gebruik in Lommel. Een ontwerp van HVC Architecten uit Hasselt. Het nieuwe hoofdkantoor is 2,5 maal groter dan het vorige gebouw. De bouwheer maakte er een statement van de energiefactuur niet te laten stijgen. Mede op advies van Geert De bruyn, expert energie-efficiëntie en duurzaam bouwen, opteerde hij voor kreon klimaatplafonds en verlichting.

bozarcuzleuvenmyr55453.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 60 – mei 2021
Modulaire en comfortabele overkapping voor wandelpad

Dagelijks maken ambulante patiënten en medewerkers van UZ Leuven campus Gasthuisberg gebruik van een 105 meter lang wandelpad dat Parking West met het gebouw van de afdeling oncologie aan de overzijde verbindt. Met een gebogen overkapping in aluminium met een dakbedekking en zijwanden in massief polycarbonaat zorgde BOzARC voor een comfortabele en tevens modulaire oplossing.

noramazdadichtheid2.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 58 – november 2020
Homogene rubbervloer voor gangen in logistieke hub

Uit Mazda Motor Logistics Europe in Willebroek vertrekt dagelijks een 50-tal vrachtwagens met alle mogelijke Mazda-parts naar dealers en garages in Europa. Ook in deze logistieke hub staan jaarlijks renovatie- en opfrissingswerken op de planning. Nu

kreonvolkerwesselnuit.JPG

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 58 – november 2020
Kantoorplafonds ademen rust uit

Na 26 jaar was het tijd om het kantoor van VolkerWessels in het Nederlandse Rijssen aan de huidige eisen aan te passen. Reitsema & partners architecten uit dezelfde stad maakte van het bestaande gebouw een modern, licht en duurzaam kantoor. In dit

argentacadizschuifdeuren.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 58 – november 2020
Kolomvrije hoekschuifdeuren zorgen voor ruimere sanitaire cellen

Op de site van het vroegere Douanegebouw in de Antwerpse Cadixwijk is het gemengd project Cadiz een eyecatcher. Het groot bemeten bouwblok (40.000 m2) omvat, naast woningen, kantoren, horeca en winkels, ook het gelijknamige

beltramicasaferreroatrium.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 57 – september 2020
Duurzame Indische zandsteen voor Casa Ferrero

In Casa Ferrero, een immens kantorencomplex in hartje Luxemburg, is de hoofdzetel van Ferrero Int. gehuisvest. Naar een ontwerp van de architectenbureaus Perry Weber – Lonsdale – TDO werd het multifunctionele complex opgetrokken rondom een