alano1402sp2kkcover2copy.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 64 – mei 2022
Alano, flexibel concept van elegant design

Met een porseleinen tablet van 1,40 meter heeft de nieuwe badkamercollectie van Desco meteen een primeur beet. Alano is dan ook het resultaat van een samenwerking met de Italiaanse keramiekmeester Catalano. “Interieurfans krijgen alle ruimte om hun badkamer praktisch in te richten. Met degelijke en budgetvriendelijke materialen met een antibacteriële werking, daar is steeds meer vraag naar”, vertelt productmanager Kris Dens bij Desco.

gyprocloopdgedemonteerd.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 64 – mei 2022
Gyproc LOOPD: een circulaire productlijn

De transitie naar een duurzame wereld is dé uitdaging van onze generatie en … van onze bouwsector. De manier van wonen en werken verandert snel. Denk aan o.m. de stijgende prijzen van woonruimtes, de impact van de bouwshift vanaf 2040 en de strengere wetgeving rond duurzame energie en materialen. Met haar circulaire LOOPD productlijn wil Gyproc een onderdeel van de oplossing worden.

kinnarpscompugroupbureaustoelen.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 64 – mei 2022
Insight Survey gids voor inrichting gerenoveerd douanegebouw

Als ontwikkelaar van eerstelijnszorg-automatisering realiseert en beheert CompuGroup Medical GM ICT-toepassingen voor zorgverleners, ziekenhuizen, zorginstellingen en patiënten. De site in Oostende werd te klein. In de zoektocht naar een nieuwe locatie viel CompuGroup voor de neoclassistische uitstraling van het douanegebouw van de haven. Kinnarps werd ingeschakeld voor een Insight Survey en Architectenbureau LMS Vermeersch voor de verdere inrichting van het kantoor.


Life Cycles rectangle 2022
ivcabinbevbedrijfsbar.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 63 – februari 2022
Duurzame tapijt- en vinyl tegels op maat voor de hoofdzetel van AB InBev

Het interieur van de hoofdzetel van brouwerij gigant AB InBev in Leuven kreeg onlangs een totale make-over. De keuze voor de tapijt- en vinyl tegels van IVC Commercial is weloverwogen en toekomstgericht.

brachotduurzhashoteltravertin.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 62 – december 2021
De ecologische benefits van Europese natuursteen

Natuursteen is een zeer duurzaam bouwmateriaal, zo blijkt uit een studie in opdracht van de Duitse Natuursteen Federatie. Hierin werd de LCA van verschillende vloerbedekkingen onderzocht door Euroc. Dr. Kristof Callebaut, geoloog bij Brachot, volgde deze studie van nabij op.

afb1_2.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 62 – december 2021
Welk baksteenmetselwerk kan overschilderd worden?

Het WTCB voert momenteel een onderzoeksproject uit dat erop gericht is om de aannemers te helpen die geconfronteerd worden met het loskomen van verven op baksteenmetselwerk. Uit de eerste resultaten blijkt dat er bijzondere aandacht besteed moet worden aan het oppervlak van de bakstenen en meer in het bijzonder aan de absorptie ervan. In sommige gevallen kan het ook nuttig zijn om vooraf de hechting van het gekozen verfsysteem te controleren.


Aquarama trade fair rectangle
arlularocheardenneautrementdecoratieve.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 61 – september 2021
Deurkadersysteem gaat naadloos op in elke interieurwand

In het kleine dorpje Hives vlakbij La Roche-en-Ardenne startte vorig jaar het gastenverblijf ‘Ardenne Autrement’, een ontwerp van architectenbureau HP-Architecture. Van kamer naar kamer maak je er een reis doorheen de seizoenen. Het Argenta Invisidoor deurkadersysteem laat er de binnendeuren, telkens afgewerkt met een andere houtsoort, naadloos opgaan in de wanden.

descoborgxonyx20003.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 61 – september 2021
Design en maatwerk kan ook in zorgcollectiviteiten

In Sint-Katelijne-Waver bouwt zorginstelling Borgerstein aan een nieuwe toekomst. Er worden vier nieuwe gebouwen voor gehandicapten- en ouderenzorg opgetrokken. Bij de inrichting van de patiëntenkamers was o.m. de sanitaire inrichting een aandachtspunt. Het Mechelse installatiebedrijf Van Hoey – vooral gespecialiseerd in sanitaire installaties in de zorgsector en openbare gebouwen – installeerde er de hygiënische XonYX wastafeltabletten van Desco.

volabasilaalterbadkamercopyrightgiuliafrigerio.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 61 – september 2021
Warme herfstkleuren in het bos

In de Aalterse bossen fungeerde een archetypische chalet tot voor kort als vakantiewoning. Gecharmeerd door de inplanting en het vakantiegevoel beslisten de nieuwe eigenaars het bestaande chaletvolume te bewaren en te laten uitdeinen in een ritmiek van daken. Met als accent een warme goudkleur die o.m. terugkomt in de voorgevel, de raamprofielen en het Vola-kraanwerk.

dsc045047edit.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 61 – september 2021
Een keukentoren à la carte in solid surface

Met meer dan 100 kleuren, structuren en kwaliteitsmerken zoals AVONITE, GETACORE en Hi-MACS is Engels Surfaces uitgegroeid tot de solid surface specialist in ons land. Samen met de bekende ontwerper Axel Enthoven en de Knokse interieurspecialist De Maatwerker boetseerden zij de in Avonite afgewerkte Kitchen Tower. Deze stapelt de gewenste keukenfuncties op amper 83x83 cm.

kinnarpsthenewofficewerkomgeving.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 60 – mei 2021
Terug naar de natuurkleuren voor The New Office

We hebben het de voorbije jaren allemaal gemerkt: we trekken steeds meer de natuur in. Deze aantrekkingskracht wordt ook biofilie genoemd, letterlijk vertaald “de liefde voor het leven”. Maar waar komt deze drang vandaan? En heeft dat ook invloed op de manier waarop we gebouwen gaan inrichten. Tijdens een Kinnarps-webinar gingen experten dieper in op dit trending topic.

ldgafb1.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 60 – mei 2021
Groene wanden ter verbetering van het akoestische binnen- en buitenklimaat

Groene bouwelementen (bv. daken, wanden en schermen) worden alsmaar vaker toegepast in een duurzame stadsontwikkeling. Ze dragen onder meer bij tot een betere luchtkwaliteit, beperken de klimaatopwarming, zorgen voor extra waterbuffering en verhogen de stedelijke biodiversiteit. Daarnaast kunnen ze ook ingezet worden om het akoestische binnen- en buitenklimaat te verbeteren.