tarkettdimtourdessooriginendessoretrace1.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 67 – maart 2023
Duurzaamheid in de genen: vloeren made to be remade

In haar fabriek in Dendermonde produceert Tarkett het tapijt met de laagste circulaire CO2-uitstoot van Europa. Met haar productassortiment en duurzaamheidsbeleid – getuigen de nieuwe DESSO Origin Retrace & Recharge collecties met stijlvol design en het Re-Use programma – engageert Tarkett zich nog verder.

arluwzctourentaxisatypisch.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 67 – maart 2023
Sanitair comfort voor residenten WZC Tour & Taxis

Evenwijdig aan de Gare Maritime op de Tour & Taxis site in Brussel staan 5 hoge torengebouwen op een rij. Het gebouw langs de Picardstraat is het WZC Tour & Taxis van Anima. “Dit WZC is architecturaal vrij atypisch in ons patrimonium: hoog, zij het zeer compact (50 x 30 m) met een kleine ecologische footprint”, aldus Luc Devolder van Anima. Ook in dit WZC van de groep werden de sanitaire cellen in de kamers uitgerust met het Argenta invisidoor SDX hoekschuifdeursysteem van Arlu.

kreonrestofinefleurbasisverlichting.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 66 – november 2022
Subtiele en sobere fine lighting voor resto Fine Fleur

Het Antwerpse fine dining resto Fine Fleur is gelegen naast het exclusieve boutique hotel Botanic Sanctuary in de Lange Gasthuisstraat. Het restaurant van sterrenchefs Thomas Diepersloot en Jacob-Jan Boerma op deze 15e- eeuwse oude prachtige kloostersite heeft een strakke en moderne uitstraling, zij het subtiel verlicht, met een decoratieve kreon touch.


Architect@Work maart/mei 2023
kronospandimthecubegebouw.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 66 – november 2022
Prefab maatwerk voor Utrechtse landmark The Cube

Met een getrapt daklandschap en 2 hoogte-accenten van 50 meter vormt het studentenwooncomplex The Cube een landmark in het centrum van de Utrechtse wijk Overvecht. Het ontwerp van het architectenbureau Team V uit Amsterdam zorgde voor wijkvernieuwing onder het credo ‘Healthy Urban Living’. Kronospan kon snel en flexibel de benodigde 15.000 m² gemelamineerde spaanplaten met HPL koppeling uit de Kronodesign collectie leveren.

enscape20220222124416.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 65 – september 2022
Desco plant logistiek centrum

Desco, de vooraanstaande groothandel in sanitair, verwarming en installatiemateriaal, investeert in de toekomst. Vandaag is de voorraad van de firma nog verdeeld over drie magazijnen op drie locaties. Binnenkort moet daar verandering in komen. Eind dit jaar wordt er immers gestart met de bouw van een gloednieuw logistiek centrum vlakbij de huidige hoofdzetel in Wijnegem. Hier zal alle voorraad geconcentreerd worden. Bovendien zal het nieuwe gebouw een visitekaartje worden voor de groothandel. Allen Zimmerman van architectenbureau Wilma Wastiau lichtte voor ons het concept toe.

abgr001.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 65 – september 2022
Hoevecomplex krijgt geest van de plek terug

In de groene gordel rond Kortrijk werd een verbouwde hoeve volgens de genius loci volledig herbouwd tot een moderne woonhoeve met authentieke accenten. Architect Glenn Reynaert van het gelijknamige architectenbureau (ABGR) uit Diksmuide herstelde niet enkel de geest van de plek, maar ook de zichtassen en de natuurlijke flow. Het tijdloze Vola kraanwerk past naadloos in het architecturale concept.


Dorken rectangle maart 2023
alano1402sp2kkcover2copy.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 64 – mei 2022
Alano, flexibel concept van elegant design

Met een porseleinen tablet van 1,40 meter heeft de nieuwe badkamercollectie van Desco meteen een primeur beet. Alano is dan ook het resultaat van een samenwerking met de Italiaanse keramiekmeester Catalano. “Interieurfans krijgen alle ruimte om hun badkamer praktisch in te richten. Met degelijke en budgetvriendelijke materialen met een antibacteriële werking, daar is steeds meer vraag naar”, vertelt productmanager Kris Dens bij Desco.

gyprocloopdgedemonteerd.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 64 – mei 2022
Gyproc LOOPD: een circulaire productlijn

De transitie naar een duurzame wereld is dé uitdaging van onze generatie en … van onze bouwsector. De manier van wonen en werken verandert snel. Denk aan o.m. de stijgende prijzen van woonruimtes, de impact van de bouwshift vanaf 2040 en de strengere wetgeving rond duurzame energie en materialen. Met haar circulaire LOOPD productlijn wil Gyproc een onderdeel van de oplossing worden.

kinnarpscompugroupbureaustoelen.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 64 – mei 2022
Insight Survey gids voor inrichting gerenoveerd douanegebouw

Als ontwikkelaar van eerstelijnszorg-automatisering realiseert en beheert CompuGroup Medical GM ICT-toepassingen voor zorgverleners, ziekenhuizen, zorginstellingen en patiënten. De site in Oostende werd te klein. In de zoektocht naar een nieuwe locatie viel CompuGroup voor de neoclassistische uitstraling van het douanegebouw van de haven. Kinnarps werd ingeschakeld voor een Insight Survey en Architectenbureau LMS Vermeersch voor de verdere inrichting van het kantoor.

ivcabinbevbedrijfsbar.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 63 – februari 2022
Duurzame tapijt- en vinyl tegels op maat voor de hoofdzetel van AB InBev

Het interieur van de hoofdzetel van brouwerij gigant AB InBev in Leuven kreeg onlangs een totale make-over. De keuze voor de tapijt- en vinyl tegels van IVC Commercial is weloverwogen en toekomstgericht.

brachotduurzhashoteltravertin.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 62 – december 2021
De ecologische benefits van Europese natuursteen

Natuursteen is een zeer duurzaam bouwmateriaal, zo blijkt uit een studie in opdracht van de Duitse Natuursteen Federatie. Hierin werd de LCA van verschillende vloerbedekkingen onderzocht door Euroc. Dr. Kristof Callebaut, geoloog bij Brachot, volgde deze studie van nabij op.

afb1_2.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 62 – december 2021
Welk baksteenmetselwerk kan overschilderd worden?

Het WTCB voert momenteel een onderzoeksproject uit dat erop gericht is om de aannemers te helpen die geconfronteerd worden met het loskomen van verven op baksteenmetselwerk. Uit de eerste resultaten blijkt dat er bijzondere aandacht besteed moet worden aan het oppervlak van de bakstenen en meer in het bijzonder aan de absorptie ervan. In sommige gevallen kan het ook nuttig zijn om vooraf de hechting van het gekozen verfsysteem te controleren.