PRODUCT IN DE KIJKER   
Dimension 69 – september 2023
Productvoorstel – ConceptPatio 155 & ConceptSystem 77-Fireproof

ConceptPatio 155 van Reynaers Aluminium is een systeem voor schuiframen en -deuren dat design, functionaliteit en duurzaamheid combineert. Het biedt uitstekende akoestische isolatie, soepele bediening en hoogwaardige veiligheid.

a2beri0354.jpg

PRODUCT IN DE KIJKER   
Dimension 68 – mei 2023
Performante voorzetramen zetten authentieke bouwschil op punt

Bij aanvang van het project was de originele bouwschil van het vestiairegebouw reeds gerestaureerd, maar er waren nog geen maatregelen getroffen om ook de thermische prestaties van de gevel op de huidige normen af te stemmen. a2o architecten en AAC architecture kozen daartoe voor binnenisolatie en performante voorzetramen van het type MasterLine 8.

nlmktphopshmeervoudig184440witgladonbezandspwfheteren.jpg

PRODUCT IN DE KIJKER   
Dimension 61 – september 2021
Glazuurstenen Leietheater zorgen voor een inspirerende geveltaal

Terca glazuurstenen spreken een inspirerende geveltaal. De mogelijkheden en toepassingen om bij nieuwbouw en renovatie een verrassend gevelbeeld te creëren, zijn eindeloos. En bij restauraties helpen glazuurstenen het project in zijn oude glorie te herstellen. De duurzame glazuurlaag geeft extra kleurmogelijkheden en zorgt voor een fraaie spiegeling en textuur. Die uitstraling is voor altijd, dankzij de hoge duurzaamheid en het onderhoudsarme karakter. Alsof u met sieraden een gevel of wand rijgt.


Ursus juni-sept 2023
ercoeclipse004.jpg

PRODUCT IN DE KIJKER   
Dimension 61 – september 2021
Evenwichtige en structurerende verlichting voor het Leietheater

Om aan de hoge verlichtingsvereisten van het Leietheater te voldoen, werd er gekozen om de foyer en de grote zaal te verlichten met de flexibele ERCO Optec en ERCO Parscan Spot. Ze bieden een zeer smalle lichtbundel van 7° voor discrete accentverlichting langs de wanden van de zaal. De ERCO Parscan Spot werd evenals toegepast als breedstraler (wide flood). Zo kon er met éénzelfde type armatuur verschillende lichtoplossingen aangeboden worden. De kleurtemperatuur van 3000 Kelvin creërt een warme en aangename sfeer in de ruimte. De combinatie van accentverlichting en algemene verlichting zorgt voor een evenwichtig eindresultaat, waardoor de verlichting zowel zijn functionele taken verricht alsook zijn bijdrage levert aan de vormgeving van het totale project. Voor de algemene verlichting werd er voor de inbouwspot Skim Downlight met wide flood en oval flood optiek gekozen, voor een egale lichtspreiding. Alle armaturen zijn met DALI besturing geleverd om grote bedieningsgemak en comfortabele verlichting te garanderen.

psg6286.jpg

PRODUCT IN DE KIJKER   
Dimension 58 – november 2020
Ultrastrakke buitenplafonds

Van zodra je de monumentale witte vleugels van het MontLégia-ziekenhuis nadert, wordt je blik naar omhoog gezogen, richting de verlaagde doch opvallend hoge buitenplafonds. Heuse eyecatchers en de realisatie ervan een waar specialisme. Met

2621.jpg

PRODUCT IN DE KIJKER   
Dimension 58 – november 2020
MontLégia koos voor DELABIE

Deze mengkranen hebben een gladde binnenkant en worden gekenmerkt door de afwezigheid van een uitloop. De BIOSAFE-kraanuitgang, vervaardigd uit Hostaform®, is direct geïntegreerd op de kraan. Door de volledig gladde binnenkant wordt aanhechting

p1266313.JPG

PRODUCT IN DE KIJKER   
Dimension 57 – september 2020
Reynaers Aluminium gevel met standaardsysteem CW 60

De vliesgevels van de middelste van de drie hallen van Gare Maritime zijn samengesteld met profielen van Reynaers Aluminium. “Ze zijn op de bouwplaats zelf samengesteld door onze klant, constructeur CS Raamconstructies,” verklaart Johan

garemaritimebrussel5396.jpg

PRODUCT IN DE KIJKER   
Dimension 57 – september 2020
Renson levert unieke buitenzonwering voor Gare Maritime

Voor Gare Maritime op de Brusselse Tour & Taxis site was Renson de enige fabrikant die voor de windvaste doekzonwering aan de vereisten van bouwheer Extensa kon voldoen.

3d.jpg

PRODUCT IN DE KIJKER   
Dimension 57 – september 2020
Clint zorgt voor perfect klimaat in Gare Maritime

Voor de verwarming in de kantoren en de shops werden tien watergekoelde hoogrendement Aqua Plus warmtepompen van Clint geplaatst. De selectie gebeurde op basis van o.m. energie-efficiëntie, duurzaamheid, betrouwbaarheid en total cost of ownership.

img5680dimension.jpg

PRODUCT IN DE KIJKER   
Dimension 57 – september 2020
TUBAO buffer- en stockagetanks

Uniek aan Gare Maritime is de buffering & stockage oplossing voor regenwater. Om het regenwater maximaal te kunnen hergebruiken, werd gekozen voor gegalvaniseerde gegolfde stalen TUBAO tanks. 440 lm aan TUBAO tanks met een diameter van 2m en een