NEWS 01/10/2020

Contrast tussen oud en nieuw in hartje Brugge

De buitengevel van Hotel Academie, gelegen in hartje Brugge, ziet er sinds een ingrijpende renovatie helemaal anders uit. De gevelpanelen Rockpanel Stones, in de uitvoering Mineral Chalk, verfraaien het hotel met een moderne en lichte uitstraling. Zowel de look, de verwerking en het onderhoudsvriendelijke karakter van dit materiaal vallen in de smaak bij de hoteleigenaar én de toeristen, die steeds meer hun weg vinden naar dit charmante familiehotel.

Eigenaar Peter van Severen: “Het gebouw was altijd al een knap herenhuis. In de loop der jaren is het hotel steeds verder uitgebreid. Aanpalende gebouwen werden bij het pand gevoegd, met als resultaat het hotel van vandaag, dat 90 kamers telt.” Nadat een vijftal jaar geleden alle kamers gerenoveerd werden, besliste Van Severen om ook de buitengevel aan te pakken. De buitenmuur werd volledig geïsoleerd, de ramen werden vervangen, en tot slot zou de gevel er in de toekomst helemaal anders uitzien.

Brede kleurenpallet

Het was uiteindelijk zijn vaste schrijnwerker, Luc Martens van Schrijnwerkerij Martens & Zoon, die Rockpanel Mineral Stones aanraadde. “We werken al jarenlang nauw samen, en ik vertrouw hem blindelings”, verduidelijkt Van Severen. “Bovendien sprak het materiaal me onmiddellijk aan. Vooral het brede kleurenpallet trok me over de streep: de keuzemogelijkheden op vlak van kleur en design waren vrijwel onbeperkt.”

Een lichtgewicht alternatief voor stenen gevel

Rockpanel Stones gevelpanelen zien eruit als steen en hebben dezelfde vuurbestendige eigenschappen, maar kunnen ook gebogen en gevormd worden. De panelen reageren niet op temperatuurverschillen of vocht en blijven gegarandeerd dimensiestabiel. Dit maakt smalle voegen mogelijk. Dankzij hun lage gewicht zijn Rockpanel Stones gevelpanelen bovendien heel gemakkelijk te verwerken.

Onderhoudsarm

Ook onderhoudsvriendelijkheid was een belangrijk criterium voor Van Severen. “Een hotel heeft te maken met bijzonder intensief gebruik, en dus moet het totaalplaatje kloppen. Dat was hier het geval. We hebben de panelen nog nooit moeten reinigen: ze zien er immers nog steeds uit als nieuw, en dat terwijl ze aan de zonnekant liggen.”

Vraag een gratis staal aan >