lifecycles.jpg

NEWS 15/09/2022

Nieuwe namen, locatie en eerste programma vrijgegeven voor LifeCycles event

Meer dan 40 topsprekers uit de architectuur-, stedenbouw, academische en vastgoedwereld komen in september samen op LifeCycles in Gent, een nieuw forum over de toekomst en kwaliteit van onze steden, architectuur en gebouwen.

Met oa OMA, Carlo Ratti, Henning Larsen, Arup, Shigeru Ban was het programma van LifeCycles al goed gevuld, maar daar stopt het niet bij. Zo werd ook de aanwezigheid van Tore Banke, director of sustainability bij Bjarke Ingels Group (BIG) bevestigd. Met ervaring in enkele van ’s werelds meest spectaculaire projecten, komt Tore zijn inzichten delen rond “climate responsive architecture”.

Daarnaast werden ook Esther Lelyveld (Lingotto), Ken De Cooman (BC Materials) en het duo An Eijkelenburg – Michiel Van Balen (Miss Miyagi & Stadsmakersfonds) toegevoegd. Het geheel zorgt voor een heel boeiend en divers programma.

Met de Belgische brownfield projectontwikkelaar Revive als gastheer, zal het LifeCycles event doorgaan op de Vynckier-site in Gent. Na jarenlange leegstand zal Revive in overleg met Stad Gent, en volgens een masterplan van ORG Architecten, de site herontwikkelen tot een levendig innovatie-ecosysteem met focus op energietransitie en industrie 4.0.

De meer dan 40 sprekers worden gespreid over 3 dagen en 3 podia. De deuren gaan elke dag open om 14u. Op de programmapagina van de website www.lifecycles.be is nu ook te zien welke spreker op welke dag aanwezig zal zijn. Presentatietitels als “senseable cities”, “archeology of the future”, “eco-parametric architecture” of “zero-carbon neighbourhoods” bevestigen de veelzijdigheid aan onderwerpen.

De ticketverkoop is nu volop bezig via de LifeCycles website, met keuze tussen tickets voor 1 of 3 dagen, en aangepaste tarieven voor studenten. Wees er snel bij!

Lezers van Dimension genieten een korting van 20%. Die kan u activeren met de kortingscode RE-LFC2022 op de ticketpagina van de website: www.lifecycles.be