dimbuildingtogether2024.jpg

NEWS 22/02/2024

Building Together met productinnovaties en trends voor 2024     

In de keukenbranche pakt Ixina in Brussels Expo uit met een wereld van durf en kleur. Gedurfd design in combinatie met tijdloze trends, natuurlijke grondstoffen, optimalisatie van ruimte, geënt op het creëren van leefruimtes. In de niche ramen en deuren is Deceuninck op Batibouw via verdelers vertegenwoordigd. Deceuninck heeft voor elk type woning ramen op maat. Het combineren van PVC- en aluminium raam- en deurprofielen kan probleemloos met het Elegant PVC-gamma en het Decalu aluminium-gamma zonder in te boeten aan kwaliteit en esthetiek. Ontdek de vaste waarde Decalu 88, de nieuwe binnendeur Decalu Encasa en de Elegant ThermoFibra Infinity. Verder lanceerde Husqvarna begin februari twee nieuwigheden: de Husqvarna AspireTM multifunctionele heggenschaar en de nieuwe draadloze NERA Automower met EdgeCut-technologie voor perfecte graskanten.

Ook los van de volgende BatiBouw-editie zijn er heel wat productinnovaties en trends in ontwikkeling in de diverse sectoren. In de badkamerwereld zet Facq in op 7 badkamertrends met o.m. organische vormen, de terugkeer van chroom, heldere kleuren, de overvloed aan groeven en duurzame, artisanale materialen. Hansgrohe gaat met haar Planet Edition kraan- en douchewerk voor een combinatie van efficiënt doucheplezier, stijl en duurzaamheid. Groen geproduceerd en groen verpakt. Tegen 2030 wil Hansgrohe zijn volledige gamma ‘eco’ maken. De badkamers van STG getuigen van perfecte imperfectie, authenticiteit, kleurvariatie, natuur en retro, warm minimalisme, art deco en tijdloos Scandinavisch design met o.m. flat shapes. In de HVAC-sector pakt Daikin uit met de Daikin Perfera All Seasons A+++, de nieuwe norm voor lucht-luchtwarmtepompen die dankzij uitzonderlijke energieprestaties optimaal comfort garandeert.

In de keukenbranche brengt SieMatic met de trendkleuren voor 2024 de natuurlijke elegantie terug in de keuken. De trendkleur Wood Kick – geselecteerd door NCS, een team van internationale kleur- en designprofessionals – bestaat uit rustgevende groen- en aardetinten en sobere beige nuances. Voor Mobalpa evolueert de keuken in de richting van een georganiseerde ruimte in zachte en heldere tinten die rust en harmonie brengen. Met focus op de gezellige sfeer en natuurlijke samensmelting.

Schüco accentueert de kracht van de digitale bouwschil en breidt IoF.ID (Internet of Facades) – waarbij een sensor een identiteit geeft aan elk gebouwelement – uit met IoF.Pulse. Hiermee wordt extra informatie geregistreerd, denk bv. aan de snelheid en de kracht van het dichtgooien van een deur. Specialist in gevelbekleding Sto gaat uit van de transformatieve kracht van gevelrenovatie. Een nieuwe woning zonder nieuwbouw: het kan dankzij een breed scala aan gevelafwerkingen. Tot de mogelijkheden behoren – naast Sto Signature, Sto Brick, Sto Cleyer B – nu ook de Sto Deco driedimensionele gevels.

Met de JUNO tuinbox breidt Hörmann haar outdoor tuinbergingen uit. De stijlvolle opbergbox getuigt van een mix van functionaliteit, duurzaamheid en stijl, en is combineerbaar naar wens. Het Noorse Kebony biedt – met haar baanbrekende houttechnologie voor een esthetische en duurzame architectuur – een ecologisch alternatief voor hardhout. Met haar assortiment bevestigingsmiddelen voor hout pakt Növlek dan weer uit met onzichtbare bevestigingen voor terrassen en houten gevelbekleding.