ivcabinbevbedrijfsbar.jpg

INTERIEUR & AFWERKING  
Dimension 63 – februari 2022
Duurzame tapijt- en vinyl tegels op maat voor de hoofdzetel van AB InBev

Het interieur van de hoofdzetel van brouwerij gigant AB InBev in Leuven kreeg onlangs een totale make-over. De keuze voor de tapijt- en vinyl tegels van IVC Commercial is weloverwogen en toekomstgericht.

delindekatoopeeters01.jpg

PORTFOLIO  
Dimension 63 – februari 2022
Medische groepspraktijk

Type opdracht: privaat – medische groepspraktijk

homepage5.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 63 – februari 2022
Ingewerkte ventilatiemonden: do’s en don’ts

Het komt soms voor dat de ventielen voor mechanische toevoer of mechanische afvoer ingewerkt worden in het meubilair van de keuken, de badkamer of de toiletten omdat de bouwheer of de ontwerper om esthetische reden een verborgen opstelling wil realiseren. We overlopen enkele do’s en don’ts.


Life Cycles rectangle 2022
153ngt.jpg

INSTALLATIE & TECHNIEK  
Dimension 63 – februari 2022
Magnetische velden rond distributiecabines: nieuwe Code Goede Praktijk

IMEC en NAV hebben een onderzoek uitgevoerd naar magnetische velden rond distributiecabines in- en aanpalend aan gebouwen. Een nieuwe Code Goede Praktijk stelt een aantal maatregelen voorlop die blootstelling daaraan bij omwonenden kunnen verminderen.

wedstrijdcultuurpromooocoa.jpg

DOSSIER  
Dimension 63 – februari 2022
(g)een architectuurwedstrijd.

De Open Oproep is 20 jaar jong en vormde al die tijd mee de motor achter de opgang van de architectuurcultuur in Vlaanderen. Hoe maken we deze gunningsprocedure klaar voor de toekomst?

daem005.jpg

PROJECT IN DE KIJKER  
Dimension 63 – februari 2022
Toren van boeken, symbool van wetenschap en modernistisch erfgoed

De vierde toren van Gent schittert weer. Hoewel de renovatie- en restauratiewerken aan het modernistische monument van Henry van de Velde na negen jaar nog niet volledig afgerond zijn, werd de 64 meter hoge Boekentoren in september 2021 officieel voor het publiek geopend. Van de leeszaal op het gelijkvloers tot de Belvedère op de 21ste verdieping treffen bezoekers er op heden een monument dat schijnbaar moeiteloos in ere hersteld is, al is de ware toedracht uiteraard anders.


Aquarama trade fair rectangle
alukinfiniumnieuwlichtentransparant.jpg

PRODUCTSPOT  
Dimension 63 – februari 2022
Een geoptimaliseerd en uitzonderlijk design voor de nieuwe Infinium

Het ultraslanke high-end schuifdeursysteem ‘Infinium’ – in 2016 gelanceerd door AluK – komt tegemoet aan de moderne architecturale eisen. Nu brengt het innovatiegedreven bedrijf enkele nieuwe design- en configuratiemogelijkheden voor het schuifsysteem op de markt. Rekening houdend met de behoeften van zowel de constructeur, de architect als de bouwheer.

nelissencitadelnamursalto.jpg

RUWBOUW  
Dimension 63 – februari 2022
Eenvoudige en vranke volumetrie gidst naar Naamse Citadel

Sinds kort maakt een nieuwe kabelbaan de verbinding tussen de bekende Naamse Citadel en het stadscentrum. Aan de start kabelbaan in het lagergelegen station (stadscentrum) werd – naar een ontwerp van architectenbureau Contraste Architecture – een nieuwbouw opgetrokken waarvan het volume zich integreert in een bestaand gebouw. Voor de gevels van deze nieuwbouw opteerden stad en architecten voor de salto van Nelissen Steenfabrieken.

reynaersznacadixlichtgroen.jpg

RUWBOUW  
Dimension 63 – februari 2022
Z-ramen: de handtekening van ZNA Cadix

Met ZNA Cadix – tussen Park Spoor Noord, het Kempisch dok, de Noorderlaan en de stad – siert een nieuwe blikvanger de skyline van Antwerpen. Het nieuwe ziekenhuis van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen brengt er diensten van zijn ziekenhuizen Stuivenberg en Sint-Erasmus samen. Winkels, horecazaken en een fietsers- en voetgangersboulevard doen ZNA Cadix samensmelten met de stad. De ramen zijn van Reynaers Aluminium.

cosentinozeedijkphotobyorianagomezzerpa300ppi12.jpg

RUWBOUW  
Dimension 63 – februari 2022
Ruimer zicht op zee en optopping voor Knokse residentie

Op de hoek van de Knokse Zeedijk en de Canadasquare – naast het Casino – bevindt zich Residentie Louise I. Deze klassieke betonskeletstructuur met plat dak uit de jaren 60 werd duurzaam en energiezuinig gerenoveerd en opgetopt met 7 lofts. Het ontwerp van ir-architect Koen Willem van M.P.A. Koen Willem BVBA uit Damme gaf elk appartement en elke loft – binnen de naakte gevel – ook een eigen terras. De Dekton gevelbekleding van Cosentino zorgt voor een nieuwe look & feel.

wienerbergerverstraetedevkortrijkbeglaasd.jpg

RUWBOUW  
Dimension 63 – februari 2022
Hoogwaardige gevelarchitectuur voor Kortrijk Business Park

Volledig in de geest van het Masterplan Beneluxpark dat urbanist Bernardo Secchi destijds uittekende voor Hoog Kortrijk, ontwierp POLO Architects – in opdracht van Verstraete Development – een markant multi-user kantoorgebouw met hoge architecturale kwaliteit op de kop van het Beneluxpark. De Terca Classo Brons Rustiek gevelsteen matcht perfect met de groene setting.

12579017dann.jpg

@HOME  
Dimension 63 – februari 2022
“Hoe strakker het keurslijf, hoe liever”

Fijngevoelige renovaties van statige panden uit de vroege twintigste eeuw, strakke nieuwbouwwoningen, industrieel ogende gemeenschapsvoorzieningen en stoutmoedige of net heel bescheiden winkel- en horecapanden. Een duidelijke stempel valt op het oeuvre van MAN architecten niet te drukken. Zijn wel altijd van de partij: een vleugje rock-’n-roll, een synergie tussen architectuur en interieur en een onweerlegbare gretigheid om de koe bij de horens te vatten.